Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin do uspeha kariere

Odbojka 6. Nov 20227:58 0 komentarjev
Foto: VolleyballWorld

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta na turnirju elitnega razreda svetovne serije v Cape Townu osvojili peto mesto. Naši predstavnici sta se prebili vse do četrtfinala, v katerem je bila zanju usodna tretja dvojica sveta, brazilska naveza Duda/Ana Patricia.

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin, ki v letošnji sezoni nizata zelo dobre predstave, sta si v Južnoafriški republiki priigrali najboljši rezultat kariere. V skupinskem delu tekmovanja, v katerega je neposredno uvrščenih le najboljših 12 dvojic glede na svetovno lestvico in štiri iz kvalifikacij, ki jih v Cape Townu tokrat nismo spremljali, sta Kotnikova in Lovšinova uvodoma premagali Japonki Suzuko Hašimoto in Reiko Murakami, od katerih sta bili boljši z 21:8 in 21:18.

Na drugi tekmi Slovenki nista bili kos Američankama Emily Stockman in Megan Kraft, ki sta slavili z 21:17 in 21:18, na tretjem obračunu pa sta naši predstavnici, z 21:17 in 21:12, odpravili nekdanjo odlično nemško reprezentantko v dvoranski odbojki, Louiso Lippmann in nekdanjo olimpijsko in večkratno evropsko prvakinjo v odbojki na mivki, Lauro Ludwig.

Foto: VolleyballWorld

V četrtfinalu sta Kotnikovi in Lovšinovi nasproti stali Eduarda Duda Lisboa in Ana Patricia Ramos, ki na svetovni jakostni lestvici zasedata tretje mesto. Zmage z 21:14 in 21:8 sta se veselili Brazilki, naši predstavnici pa sta s končnim petim mestom prišli do dosežka kariere.

Za naši dekleti sezona še ni končana. Med 17. in 20. novembrom ju bomo lahko spremljali na turnirju svetovne serije Beach Pro Tour Challenge v Egiptu, zatem pa predvidoma še na dveh turnirjih v Avstraliji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!