Tudi sam je presenečen

Odbojka 1. Dec 202122:23 > 22:26 2 komentarja

ACH Volley je svojo odlično formo kronal tudi na prvi evropski tekmi sezoni. V Tivoliju so ekspresno, po dobri uri igre, nadigrali goste iz Ukrajine in naredili velik korak osmini finala v Pokalu Challenge.

Oranžni zmaji v tej sezoni ostajajo brez poraza. V Tivoliju je bil nemočen tudi ukrajinski Barkom iz Lviva, ki je proti Ljubljančanom dosegel le 44 točk, v tretjem nizu le 13. Domači so bili boljši v vseh elementih odbojkarske igre in se zasluženo razveselili 18. zmage v sezoni. Ostajajo brez poraza.

Odličen servis v veliko pomoč

“Tudi sami nismo točno vedeli, kako kvalitetni so v resnici. Bili so slabši na sprejemu, kar se je zelo poznalo tudi našem napadu, veliko je bilo teh lahkih žog … Zagotovo je začetni udarec zelo pripomogel k temu, da se je tekmo tako gladko odvila v naš prid,” je po tekmi povedal slovenski podajalec. “Ves čas smo imeli vse pod kontrolo, ko smo želeli, smo pobegnili in nasprotniku nismo dovolili nobenih možnosti,” je še dodal.

V Tivoliju je bilo super vzdušje. Foto: CEV

Na začetku so se lovili, zdaj pa …

ACH Volley v tej sezoni še ni pokazal šibkosti, do zdaj so nasprotnikom oddali le pet nizov, kar je izjemen uspeh. Nad formo, ki jo kažejo s soigralci je presenečen tudi slovenski reprezentant.

“Res je, nisem pričakoval tega. Ko sem prišel, smo se lovili s taktiko trenerja, tudi z so igralci, a zdaj vidimo, da nam resnično gre, res nizamo zmago za zmago. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali,” razloži 29-letni odbojkar iz Kanala.

ACH Volley v tej sezoni melje vse pred sabo. Foto: Aleš Oblak

Smeh in dobro vzdušje

Kaj je razlog za tako dobre rezultate? “Vzdušje v ekipi je res fantastično. En drugemu pomagamo. Noben ni nikoli užaljen, tudi, če se kdaj kaj pošalimo. V ekipi res vlada super vzdušje, fantje se smejimo in to je tisto glavno,” je še dodal odlični prosti igralec, ki je brez težav ukrotil vse servise ukrajinske zasedbe in imel kar 70-odstotni sprejem.

V Lvivu pričakuje težjo tekmo, a …

Oranžne zmaje prihodnjo sredo čaka še povratna tekma v Ukrajini. A kot smo že pisali, po videnem, ne bi smeli imeti odbojkarji ACH Volleyja nobenih težav z uvrstitvijo v osmino finala. “V Ukrajini bo verjetno veliko težje, a kvaliteta je res na naši strani. Upam, da ponovimo igro in zmagamo tudi tam, vseeno pa pričakujem malce boljši odpor Ukrajincev,” je še sklenil Kovačič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje