Uradno: Rok Možič izbral Verono

Odbojka 17. Jul 202112:59 > 22:44
Rok Možič v Braziliji že pripravlja slovensko eksplozijo. Foto: FIVB

Slovenski odbojkarski reprezentant Rok Možič se seli v Italijo. Že nekaj časa je bilo jasno, da bo v prihodnji sezoni igral na tujem, danes pa je postalo uradno, da bo oblekel dres italijanskega prvoligaša Verone Volleyja. Novico je na družbenih omrežjih potrdil klub iz Verone, s katerim je 19-letnik podpisal dvoletno pogodbo.

“Moje otroške sanje so bile zmeraj, da bi zaigral v italijanski ligi, ker je zagotovo ena izmed najmočnejših, če ne najmočnejša liga na svetu. Vesel sem, da sem dobil to priložnost, da sem se dovolj izkazal tukaj v Mariboru, da so mi ponudili možnost, da zaigram tam,” je za agencijo Proelium povedal Rok Možič.

Denar ni odločal

“Seštevali smo pluse in minuse v vsakem italijanskem klubu, ki je dal neko ponudbo. Na koncu denar ni odločal. Mislim, da je za moj razvoj pomembno dobiti čim več priložnosti. Da je dobra sredina, dober klub, dober trener, ki me tudi vidi v tej ekipi in ve, kakšne so moje dobre in slabe stvari ter ve, kje mi bo lahko pomagal in kje bom lahko še napredoval. Po vseh teh posvetih smo na koncu videli, da je Verona najboljša za nas in da se vidimo tam,” je prepričan odlični mladi slovenski odbojkar.

Možič je s slovensko izbrano vrsto odlično nastopal v ligi narodov, kjer je s soigralci po porazih proti Poljski in Franciji v zaključku tekmovanja zasedel četrto mesto.

Še bolje pa se je odrezal v dvojici z Rokom Bračkom, s katerim sta minulo nedeljo na evropskem prvenstvu do 23 let v Turčiji zmagala v odbojki na mivki in še za mesto izboljšala uvrstitev izpred dveh let na EP do 18 let.

Komentari

Vaš komentar