V Mariboru predstavili naslednika Alana Košenine

Odbojka 11. Maj 202212:10 > 12:11 0 komentarjev
Jaka Jevšnik in Žiga Kumer bosta po novem skrbela za sprejem Maribora. Foto: OK Merkur Maribor

Merkur Maribor bo v novo sezono vstopil z dvema novima prostima igralcema. Alana Košenino (novi klub) in Aljaža Hermana (konec kariere) bosta zamenjala Žiga Kumer in Jaka Jevšnik.

“V novi sezoni bomo imeli spremenjeno ekipo in po odhodu Košenine v drugo sredino in Hermana, ki končuje z aktivnim igranjem, smo morali poiskati zamenjavi na mestu libera. Zelo smo zadovoljni, da nam je uspelo pripeljati enega najboljših mladih Slovencev, ki je že igral za Črnuče, ACH Volley, Hišo na kolesih Triglav in bil v zadnji sezoni eden najboljših igralcev na sprejemu. Kumer bo za našo ekipo velik doprinos. Zraven Žige prihaja še Jaka Jevšnik, ki je v lanski sezoni igral za OK Kostanjevico na Krki. Igralca s takšno borbo v obrambi in občutkom že dolgo nismo videli,” je prihod novih okrepitev komentiral trener Sebastijan Škorc.

Kdo sta novi pridobitvi Maribora?

Žiga Kumer je svojo odbojkarsko pot začel v Črnučah, nato se je preselil v ekipo ACH Volley Ljubljana, nazadnje pa je igral v Kranju za ekipo Hiša na kolesih Triglav. Žiga je visok 184 cm, rojen je leta 1999, V svoji karieri je osvojil že veliko odličij na mivki, bil pa je tudi kapetan reprezentance U-19.

Jaka Jevšnik je svojo kariero pričel v Kostanjevici na Krki, kjer je nastopal v vseh mlajših kategorijah, kasneje pa tudi v članski ekipi, kjer se je njegovi ekipi letos prvič uspelo iz 2. lige prebiti v 1. B državno ligo.