Presenetljivo: Uspešnega Hrvata menja Slovenec

Odbojka 6. Maj 202222:25 > 22:28 2 komentarja
Mladen Kašić je ACH Volley popeljal tja, kamor sodi. Ljubljančane je popeljal na treh lovorik in v Tivoli vrnil ligo prvakov.

ACH Volley je sporočil, da bo v novo sezono vstopil z novim trenerjem. Hrvata Mladena Kašića, ki je preporodil oranžne zmaje, bo zamenjal slovenski strokovnjak Radovan Gačič.

Po izjemno uspešni sezoni, v kateri je ACH Volley Ljubljana osvojil tri lovorike (zmagovalci državnega prvenstva in Pokala Slovenije ter srednjeevropske lige MEVZA) in zelo dobro nastopal tudi v evropskem pokalu CEV Challenge, izpadli so šele v polfinalu, se ni pričakovalo, da bo ACH Volley menjal uspešnega trenerja Mladena Kašića,  a slovenski prvaki niso želeli predolgo čakati na odločitev Hrvata in na mesto trenerja postavili 47-letnega Mariborčana Radovana Gačiča, ki je pri ACH Volleyju že deloval med leti 2006 in 2009.

Hvala, Mladen!

“Odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana se zahvaljuje trenerju Mladenu Kašiću za uspešno vodenje ekipe v pretekli sezoni in mu želi vse najboljše v zasluženem pokoju,” so se hrvaškemu strokovnjaku zahvalili pri oranžnih zmajih.

Želeli bodo nase opozoriti tudi v ligi prvakov

Najprej je kot pomočnik trenerja pomagal Dragutinu Baltiću, nato še kanadskemu strokovnjaku Glennu Hoagu. “Zagotovo so občutki zelo dobri, saj se po 13 letih vračam v klub, kjer sem praktično preživel skoraj štiri leta. Veliko se v ekipi ni spremenilo. Cilji in način razmišljanja ostajajo enaki, in sicer zmaga v obeh tekmovanjih v Sloveniji ter prav tako v srednjeevropski ligi.”

Radovan Gačič je na slovenskih tleh nazadnje vodil žensko ekipo Nove BKM Branika. Foto: Aleš Fevžer

“Najverjetneje bomo v naslednji sezoni lige prvakov igrali neposredno v skupinskem delu tekmovanja, kjer bomo poskusili iztržiti čim več ter zmagovati tekme. Ekipa bolj ali manj ostaja enaka lanski, kar je dobrodošlo za pripravo na prihajajočo sezono,” je ob podpisu povedal Gačič.

Treniral v Rusiji, na Finskem, …

V svoji bogati trenerski karieri je kot pomočnik deloval tudi v slovenski izbrani vrsti, leta 2012 pa je v Romuniji pri Constanti začel samostojno trenersko pot. Eno sezono je preživel tudi v Rusiji, Abu Dabiju in na Finskem, nato je dve sezoni vodil tudi žensko ekipo Nove KBM Branik. V minuli sezoni je bil na krmilu zagrebške Mladosti, ki jo je popeljal do obeh domačih lovorik, v ligi MEVZA pa je moral v finalu priznati premoč ravno ACH Volleyju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje