Slovenci odpravili tudi Ukrajince, sledi obračun z Italijo

Odbojka 7. Sep 202220:29 > 23:12 0 komentarjev
Foto: FIVB

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v razprodanih Stožicah ugnala Ukrajino in se uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva. Tam so že Italijani, s katerimi se bodo Slovenci pomerili za preboj v veliki finale.

Slovenci so potrebovali nekaj časa, da so ujeli ritem, da je bila njihova igra podobna prejšnjim. Prvi niz so izgubili, se mučili v drugem in tudi polovico tretjega, nato pa so se ob spodbudi bučnega občinstva vendarle razigrali. Ob koncu so sicer imeli nekaj težav zaključiti tekmo, a to je vendarle uspelo mlademu Roku Možiču, ki je bil že prej med najzaslužnejšimi za slovensko prednost.

Najučinkovitejši igralec v slovenski vrsti je bil Klemen Čebulj, dosegel je 23 točk.

Z njo so uspešno končali slovenski del prvenstva in se uvrstili na zaključek v poljske Katovice, kar je bil tudi glavni cilj reprezentance. V soboto jih v polfinalu čakajo Italijani, ki so danes izločili Francijo.

V četrtek bosta na sporedu še preostala četrtfinalna obračuna. Najprej sledi vroč južnoameriški derbi med Argentino in Brazilijo, v večernem terminu pa se bosta pomerila še Poljska in ZDA.

Slovenija – Ukrajina 3:1 (-18, 24, 19, 23)

Četrti niz:

Čeprav končni izid četrtega niza ne nakazuje prevlado, pa so slovenski odbojkarji v četrtem nizu nadaljevali tam, kjer so v tretjem končali. Večji del zadnjega niza so bili v popolnem nadzoru, izjema je bil le sam zaključek tekme, ko so se Ukrajinci uspeli povsem približati, toda na koncu je najmlajši član slovenske izbrane vrste Rok Možič poskrbel, da Slovenija odhaja na Poljsko, kjer se bo borila za odličja.

Tretji niz:

Slovenija je v tretjem nizu delovala povsem drugačna kot v prvih dveh nizih in po zelo izenačenem začetku v tretjem nizu, so varovanci Gheorgheja Cretuja prevzeli pobudo in tretji niz zanesljivo dobili (25:19).

Drugi niz: 

Slovenci so v drugem nizu pokazali povsem drug obraz in veliko bolje vstopili v niz. Ukrajinci so se nekajkrat povsem približali in izid celo izenačili (12:12. 14:14), še posebej, ko se je zdelo, da bo drugi niz zanesljivo pripadel slovenskim odbojkarjem, so se Ukrajinci ponovno vrnili, tako da so na koncu Slovenci slavili s 26:24.

Prvi niz:

Ukrajinci so veliko bolje začeli obračun v Stožicah. Rezultat v prvem nizu je bil izenačen zgolj na začetku, nato pa so Ukrajinci pobegnili na +6 (6:12) in od takrat nadzorovali srečanje. Na koncu so prvi niz zanesljivo dobili (18:25).

Svetovno prvenstvo, četrtfinale:

Sreda, 7 .september:
Italija – Francija 3:2 (-24, 21, -23, 22, 12)
Slovenija – Ukrajina 3:1 (-18, 24, 19, 23)

Četrtek, 8. september:
17.30 Argentina – Brazilija
21.00 Poljska – ZDA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!