Taktična sprememba, ki je sklatila prvake (VIDEO)

Odbojka 30. Jan 202310:02
Rok Možič je odigral celotno srečanje in dosegel 14 točk. Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Po zares slabem obdobju, ko je Verona izgubljala kot po tekočem traku, je še drugi vikend zapored razveselila svoje navijače. Po Milanu so padli tudi aktualni italijanski prvaki - ekipa Lube Civitanova.

Verona je po petih zaporednih porazih povezala dve zaporedni zmagi. Po gladki zmagi nad Milanom je minulo nedeljo pred domačimi gledalci po petih nizih spodnesla tudi prvaka Lube Civitanovo.

Prvo ime tekme je bil Noumory Keita, ki je namesto Rusa Maksima Sapožkova začel na mestu korektorja. Malijec se je izkazal, dosegel je kar 29 točk in bil z naskokom najboljši posameznik Verone, presenečenje za prvake pa je bila tudi mladi Italijan Giulio Magalini. Mladi Italijan je sicer naredil kar sedem napak na sprejemu, bil pa je skoraj neustavljiv v napadu (10 točk, skupaj 13), levji delež k zmagi pa je ponovno prispeval tudi slovenski as Rok Možič.

Lube se je nanj dobro pripravila, kar se pozna tudi na učinku napada (36% – 10/28), je pa Možič točko dodal še na servisu in kar tri bloku. “Tako kot sem dejal pred tednom. Tudi tokrat je šlo za ekipno zmago. Pretehtal je naš karakter. To, da smo premešali postavo, Keita kot korektor in Magalini kot sprejemalec, zmagi doda še dodatno težko. Čestitke fantom,” je ekipo pohvalil pomočnik trenerja Verone Dario Simoni.

Vrhunci tekme med Verono in Lube:

Poravnana s Civitanovo in Piacenzo

Verona zdaj zaseda šesto mesto. Ima devet zmag in osem porazov. S tem je ujela povsem razglašeno Civitanovo in Piacenzo. Na drugem in tretjem mestu sta Trentino in Modena, ki se bo v četrtfinalu pokala CEV udarila z ACH Volleyjem, brez poraza pa na vrhu s kar 19 točkami prednosti kraljuje Perugia Gregorja Ropreta. Slovenski podajalec je pri zmagi nad Milanom s 3:0 dvakrat prišel na začetni udarec.

Pred Verona je zelo pomembna tekma. V nedeljo se bodo udarili z neposrednim konkurentom za končnico Monzo, ki igra v odlični formi. V nedeljo je sicer morala priznati premoč Trentinu, pred tem pa je nanizala štiri zmage zapored. Perugia bo prihodnji konec tedna že 18 zmago lovila proti Piacenzi.

Lestvica italijanske lige:

Komentari

Vaš komentar