Za konec tesen poraz v Zagrebu

Odbojka 1. Feb 202322:03
Žiga Donik
Foto: Aleš Fevžer

Odbojkarji Merkur Maribora so na svoji zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige v Myjavi na Slovaškem po preobratu in hudem boju izgubili z zagrebško Mladostjo z 2:3 (19, 15, -20, -21, -17). Mariborčani bodo tako po rednem delu zasedli četrto mesto in se bodo v polfinalu na dveh tekmah merili z ACH Volleyjem.

Odbojkarji Merkur Maribora so si že dan prej z zmago proti gostitelju zagotovili nastop v polfinalu, a zadnji dvoboj rednega dela, obračun z Mladostjo, ki v polfinalu ne bo igrala, za varovance Sebastijana Škorca ni bil nepomemben. Z zmago bi na lestvici prehiteli Zadrugo Dob, si zagotovili najmanj tretje mesto, poskrbeli, da bi bile po rednem delu na prvih treh mestih slovenske ekipe, predvsem pa bi se v polfinalu izognili obračunu z ACH Volleyjem.

Toda to jim kljub dobremu začetku ni uspelo. Po prvi uri tekme je kazalo na gladko zmago Mariborčanov, ki so dobro servirali in igrali v bloku. V prvih dveh nizih Zagrebčani niso prav z ničimer pokazali, da bi lahko bili nevarni, a že na začetku tretjega niza so se reči na igrišču spremenile. Hrvati so po dveh asih Radiše Stevanovića povedli s 4:0, vodili tudi z 10:4, prednost pa zanesljivo držali do konca. Od začetka do konca so nadzorovali rezultat tudi v četrtem nizu, tako da je moral zmagovalca odločiti skrajšani, peti.

Foto: Bojan Javornik

Ta je bil povsem izenačen, Štajerci so vodili z 11:9, si tudi prvi priigrali zaključno žogo. Niso je izkoristili, blok Stevanovića je prednost preselil na zagrebško stran, ki je po napaki Roka Bračka izkoristila četrto zaključno žogo.

Merkur Maribor je tako ostal na četrtem mestu, ima enako število zmag in točk kot avstrijska Zadruga Dob, a je ta izgubila en niz manj. Na prvih dveh mestih sta ACH Volley in Calcit, ki se bosta od rednega dela poslovila v četrtek.

Lestvica lige MEVZA (moški):

Komentari

Vaš komentar