Slovence v četrtfinalu izločili novi olimpijski prvaki

Peking 2022 20. Feb. 20226:32
Delite:
Odstop Andreje Slokar. Foto: guliverimage

Avstrija je zmagovalka zadnje preizkušnje v alpskem smučanju na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu. V finalu paralelne ekipne mešane tekme je premagala Nemčijo. Bron je osvojila Norveška. Slovenija je tekmo pred tem končala v četrtfinalu proti kasnejšim zmagovalcem in bila skupno sedma med 15 reprezentancami.

Slovenska reprezentanca je nastopila v navezi Žan Kranjec, Andreja Slokar, Miha Hrobat, Tina Robnik in Ana Bucik. V osmini finala so bili boljši od Kanade, nato pa je bila premočna Avstrija. Izid je bil 3:1. Edino točko za Slovenijo je v četrtfinalu osvojil srebrni veleslalomist Žan Kranjec, ki je bil boljši od Strolza.

Andreja Slokar je v prvem dvoboju s Katharino Truppe po napaki v zgornjem delu odstopila, sledil je še odstop Mihe Hrobata proti Stefanu Brennsteinerju. Hrobatu je ponagajal močan sunek vetra. Tina Robnik je nato za pičle štiri stotinke sekunde izgubila tretji dvoboj proti Katharini Liensberger.

V vodstvu slovenske ekipe so največ pričakovali od Kranjca in Slokarjeve. “Sam in celotna ekipa smo šli v tekmo, da bi dosegli viden izid. Ni se izšlo, tudi sam sem imel na tekmo več težav kot na ogrevanju in nisem napravil tistega, kar sem pričakoval in tudi drugi od mene. Nekaj napak nas je stalo višje uvrstitve,” je povedal Kranjec, ki OI sicer zapušča izjemno zadovoljen in ovenčan z olimpijsko medaljo.

Mikaela Shiffrin spet ostala brez medalje

Avstrija, ki je preizkušnjo kot vodilna v pokalu narodov edina začela šele v četrtfinalu, je bila v finalu boljša od Nemčije po skupnem času njenega najboljšega para. Izid po vožnjah je sicer bil 2:2.

Foto: guliverimage

Zmage za Avstrijce sta dosegla Stefan Brennsteiner in Katharina Liensberger, za Nemčijo pa sta bila boljša Lena Dürr in Alexander Schmid, a je bila zmaga slednjega v zadnji vožnji premalo, saj bi moral v cilj prismučati s časom 23,68 sekunde, za tem ciljem je zaostal za 0,19 sekunde.

V malem finalu je do tretjega mesta prišla Norveška, ki je prav tako z boljšim časom v sicer izenačenem dvoboju 2:2 premagala ZDA. Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin je tako tudi v šestem nastopu na teh igrah ostala praznih rok.

Foto: Guliverimage

Alpsko smučanje, paralelna mešana ekipna tekma

ZLATO: Avstrija

SREBRO: Nemčija

BRON: Norveška

Komentari

Vaš komentar