Dobre novice za Žana Koširja in Evo Urevc

Peking 2022 3. Feb 202218:08 0 komentarjev
Žan Košir. Foto: Guliverimage

Slovenski deskar Žan Košir se je danes v Pekingu razveselil negativnega testa na novi koronavirus. Če bo ugoden rezultat pokazal tudi jutrišnji test, se bo lahko v olimpijsko vas naposled preselil tudi 37-letnik.

Košir je zaradi pozitivnega testa na covid-19 vse od prihoda na Kitajsko prebival v izolacijskem hotelu. A današnji negativen test je le poskrbel za nekoliko olajšanja, če bo izvid identičen tudi jutri, pa se bo že lahko ravnal po protokolu ”bližnjega kontakta”.

To pomeni, da se bo smel udeležiti tako treningov kot tekmovanj, pa čeprav po posebnem postopku, ki za naslednjih sedem dni določa poseben prevoz in testiranje na 12 ur .

Identičen status kot deskarju po novem pripada tudi smučarski tekačici Evi Urevc in pomočniku trenerja ženske reprezentance v smučarskih skokih Anžetu Lavtižarju, medtem ko v izolacijskem hotelu še naprej ostaja serviser Darko Centrih.

Danes so sicer v Peking prispeli še alpske smučarke Neja Dvornik, Ilka Štuhec, Maruša Ferk, deskar Tit Štante in biatlonka Polona Klemenčič. Vsi so uspešno prestali PCR teste in se že mirno pripravljajo na jutrišnjo otvoritev in prve uradne treninge.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!