Slovenski skakalci prejeli srebrna odličja

Peking 2022 15. Feb. 202214:07 > 14:171 komentar
Delite:
Foto: Aleš Fevžer/OKS

Slovenski smučarski skakalci Peter Prevc, Timi Zajc, Cene Prevc in Lovro Kos so na uradni podelitvi v Pekingu prejeli komplet srebrnih kolajn za osvojeno drugo mesto na ponedeljkovi ekipni tekmi. "Vsi smo zelo veseli, če zaradi tega celotni Sloveniji polepšamo dan, pa še toliko bolje," je po podelitvi dejal mlajši izmed bratov Prevc.

Četverica slovenskih orlov, ki si je včeraj prigarala srebrno kolajno, veselja ob podelitvi ni skrivala. Veteran v skokih in kapetan slovenske ekipe Peter Prevc je odličje ponosno dvignil v zrak.

Dolgo časa je Slovenija potrebovala, kar od leta 2002, se pravi 20 let, da se je spet postavila ekipa in na olimpijskih igrah pokazala, česa je sposobna. Tako da smo vsi zelo veseli,” je po podelitvi za RTV Slovenija dejal starejši izmed bratov Prevc, ki je osvojil še četrto olimpijsko kolajno.

Peter Prevc je srebro in bron je osvojil na posamičnih tekmah v Sočiju leta 2014, zlato pa na tekmi mešanih ekip prejšnji ponedeljek skupaj z Uršo Bogataj, Niko Križnar in Zajcem.

Foto: Aleš Fevžer / OKS

Edini ob Tini in Iztoku

Medalje s svetovnih prvenstev so po njegovih besedah po teži precej lažje od olimpijskih. “Ta je res kompaktna, masivna in te zmeraj malce preseneti,” je dejal v izjavi po podelitvi. “Ampak šteje to, kar nosijo v sebi. In to je lep, zelo dober uspeh, ki je pa na olimpijskih igrah vsak enako vreden,” je dodal slovenski šampion.

Peter Prevc je sicer ob smučarki Tini Maze (dve zlati, dve srebrni kolajni) in veslaču Iztoku Čopu (zlato, srebro, dva brona) eden izmed le treh slovenskih športnikov, ki je v obdobju samostojne Slovenije štirikrat stopil na olimpijski oder za zmagovalce ter obenem najuspešnejši slovenski zimski olimpijec vseh časov.

Foto: Aleš Fevžer / OKS

Zajc, ki je bil prav tako del mešane ekipe na tekmi prejšnji teden, bo s teh iger domov prinesel dve kolajni, za Ceneta Prevca in Lovra Kosa pa sta to prvi olimpijski odličji.

Komentari

Vaš komentar