Švedske biatlonke zlate v štafeti

Peking 2022 16. Feb 202210:48 > 11:02 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Švedske biatlonke so zmagovalke današnje štafetne tekme na 4 x 6 km v Zhangjiakouju. Hanna Oeberg je Švedinje popeljala v vodstvo pred zadnjo menjavo, njena sestra Elvira Oeberg pa je zadržala prednost in priborila Švedski prvo žensko štafetno olimpijsko zmago.

Švedski kvartet sta poleg sester Oeberg sestavljali še Linn Persson in Mona Brorsson, na ciljni črti pa si je priboril 12 sekund prednosti pred najbližjimi zasledovalkami Rusinjami.

Švedinje so v tej preizkušnji pred štirimi leti v Pyeongchangu končale na drugem mestu za Norvežankami.

Za Elviro Oeberg je bila to še tretja kolajna pekinških iger po dveh srebrnih odličjih v sprintu in zasledovanju. Hanna Oeberg je današnje zlato dodala zlatu iz 2018 na 15 km in srebru s štafeto izpred štirih let, ki sta ga osvojili tudi Perssonova in Brorssonova.

Rusinje, ki so na polovici tekme še vodile, so prednost zapravile, ko je morala Svetlana Mironova v kazenski krog. Letošnja olimpijska prvakinja na 15 km Denise Herrmann pa je popeljala Nemke do brona z zaostankom 37,4 sekunde za zmagovalkami.

Trikratne svetovne prvakinje Norvežanke so zgrešile stopničke in pristale na četrtem mestu, čeprav se je izkazala Marte Olsbu Röiseland, ki je tako v svojem petem nastopu prvič na pekinških igrah ostala brez kolajne. Za zdaj ima tri zlata in eno bronasto odličje.

Biatlon, štafeta, ženske:
ZLATO: Švedska
SREBRO: Ruski olimpijski komite
BRON: Nemčija

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!