Celjani uspeli poraziti neposredne tekmece

Foto: Jan Gregorc

V 9. krogu skupinskega dela Lige prvakov so Celjani v napeti tekmi ugnali Elverum. Varovanci Alema Toskića so norveške prvake ugnali z izidom 29:26, s čimer so se utrdili na predzadnjem mestu skupine B.

Aktualni slovenski prvaki so v dvorani Zlatorog gostili norveški Elverum in v derbiju začelja skupine B prišli do drugega para točk v letošnji evropski sezoni. S tem so se utrdili na sedmem mestu lestvice, kjer zdaj vrsta Alema Toskića le za dve točki zaostaja za nemškim Kielom in šestim Szegedom.

Izbranci srbskega strokovnjaka Alema Toskića so dobro odprli izjemno pomembno mednarodno tekmo, po vodstvu s 3:1 pa se jim je malce ustavilo. Po nekaterih tehničnih napakah in strelih iz neizdelanih položajev so jih Skandinavci v osmi minuti prvič na dvoboju ujeli in izenačili na 3:3, dve minuti kasneje pa so bili Celjani že v zaostanku (4:5).

Do konca polčasa se je odvijal izenačen in enakovreden boj. Ekipi sta se večji del izmenjavali v vodstvu, v končnici prvega dela tekme pa je bila malenkostno bolj preudarna domača zasedba. Po dveh golih razpoloženega Aleksa Vlaha in enega Tilna Strmljana si je v 28. minuti prvič na tekmi priigrala tri gole prednosti (15:12), na veliki odmor pa se je odpravila z vodstvom 15:13.

V drugi polovici tekme se je v Zlatorogu nadaljeval ogorčen boj za vsako žogo. Sprva so bili v rahli rezultatski prednosti Celjani, v 38. minuti pa so jih severnjaki ujeli in izenačili na 18:18.

Po krizi izjemen zaključek

Nato so Toskićevi varovanci padli v hudo krizo ter med 39. in 44. minuto tekmecem dovolili, da so naredil delni izid 4:0 in jim ušli na tri gole (19:22).

Celjski poskusi po preobratu sprva niso obrodili sadov, v 51. minuti je njihov zaostanek še vedno znašal tri gole (23:26). Med “žive” so se vrnili šele dve minuti kasneje, ko so po dveh verižnih izključitvah na strani Elveruma izenačili na 26:26.

V prelomnih trenutkih dvoboja niso popustili, med 53. in 60. minuto je Tunizijec Yassine Belkaied zaklenil svoja vrata, po dveh golih Strmljana in enega Gala Marguča pa so si priigrali neulovljivo prednost pred tekmeci in se jim oddolžili za poraz na prvem medsebojnem dvoboju.

Foto: Jan Gregorc

Celje Pivovarna Laško – Elverum 29:26 (15:13)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 1350, sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška).
Celje Pivovarna Laško: Belkaied, Gaberšek, Strmljan 6, Knez, Mazej 1, Cokan, Marguč 6, Antonijević, Ivanković 1, Janc, Muhović, Žabić 1, Mlakar 1, Vlah 11 (2), Martinović 2, Suholežnik.
Elverum: Imsgard, Mizera, Blomgren 6, Vidović, Hedberg 3, Hubert Larsen, Thorsen 2, Anderson 3, Awad, Borzas 3, Fingren, Grondahl 5 (1), Thorkelsson, Langaas 1, Heldal 2, Berg 1.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Elverum 1 (1).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Elverum 8 minut.
Rdeči karton: /.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Aleks Vlah z enajstimi goli, po šest sta jih dosegla Tilen Strmljan in Gal Marguč.

Fotogalerija iz Celja:

Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc
Foto: Jan Gregorc

Slovenski prvak je po drugi zmagi – pred tem je premagal nemški Kiel – zadržal predzadnje mesto v skupini B. Po nepopolnem devetem krogu so na vrhu Kielce s 16 točkami, poljskemu prvaku pa sledijo Barcelona (tekma manj) s 15 točkami, Nantes (tekma manj) z 12, Aalborg (tekma manj) s sedmimi, Kiel (tekma manj) in Pick Szeged s po šestimi, Celje Pivovarna Laško s štirimi ter Elverum z dvema točkama.

Celje čez teden dni čaka tekma v gosteh pri poljskih Kielcah.

Liga prvakov, 9. krog

Skupina A:

Sreda, 7. december:

Porto – PSG 33:35 (17:16)

Magdeburg – GOG Gudme 36:34 (21:18)

Četrtek, 8. december:

Dinamo Bukarešta – Zagreb 27:27 (14:13)
(Aleks Kavčič 2 gola za Zagreb)
(Aljaž Panjtar je branil za Zagreb)
Veszprem – Wisla Plock 32:22 (17:9)
(Gašper Marguč 3 gole za Veszprem)

Skupina B:

Sreda, 7. december:

Celje Pivovarna Laško – Elverum 29:26 (15:13)

Pick Szeged – Kielce 28:31 (13:16)

Četrtek, 8. december:

Kiel – Nantes 37:33 (20:18)
(Miha Zarabec 2 gola za Kiel)
(Rok Ovniček 5 golov za Nantes)
Barcelona – Alborg