Trimo ponovno na vrhu; Celjani držijo priključek

Rokomet 15. Maj 202120:08 > 22:03
Trimo Trebnje je znova vodilna ekipa slovenskega državnega prvenstva. Vir: Facebook

Rokometaši Celja so v 24. krogu državnega prvenstva na domačem igrišču premagali rokometaše Izole s 35:18 in so se začasno postavili na prvo mesto na lestvici. Tam niso zdržali dolgo, saj so rokometaši Trima iz Trebnja zvečer premagali Slovenj Gradec s 33:20 in ponovno prevzeli vodstvo.

Celjani so prvi polčas dobili kar za 12 zadetkov, s 17:5, v drugem pa so samo še potrdili zmago. Tako so prekinili niz štirih zaporednih porazov, ponovno pa so na prvem mestu razpredelnice. Pri Celju je Domen Novak dosegel 8 zadetkov, Radojica Ćepić in Tadej Mazej pa po 4. Pri Izolanih je 5 zadetkov dosegel Vid Miklavec.

Rokometaši Trima pa so ponvono na prvem mestu Lige NLB. S 33:20 so ugnali Slovenj Gradec. Varovanci Uroša Zormana so tako znova v najboljšem položaju, je pa res, da ima Gorenje kar tri odigrane tekme manj. Pri rokometaših Trima je bil najučinkovitejši Mihajlo Radojković, dosegel je 11 zadetkov. Vid Levc je bil s petimi goli prvi strelec gostov.

Na svojem računu imajo Celjani sedaj 40 točk, točko manj kot Trimo Trebnje. Na tretjem mestu je Gorenje s tremi tekmami manj od vodilnih ekip, za večnimi rivali pa zaostajajo tri, za Trimom pa štiri točke.

Maribor je premagal zadnjo Krko s 24:22. Najbolj razpoložena pri Mariborčanih sta bila Jan Hočevar in Jure Hedl s po petimi goli. Najboljša strelca Krke sta bila Jan Irman in Jaka Jakše s po 4 goli. Ljubljana je na gostovanju premagala Ribnico.

Državno prvenstvo, 24. krog

Celje – RD Izola 35:18

Krka – Maribor 21:24

Ribnica – Ljubljana 30:32

Dobova – Loka 24:23

Trimo Trebnje – Slovenj Gradec 33:20

Komentari

Vaš komentar