Dolenec: Pristop je bil boljši, najbolj pomembna je zmaga

Drugi športi 19. Jan 202110:16 0 komentarjev
Jure Dolenec, Slovenija, rokomet
kolektiffimages

Slovenska rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Egiptu v ponedeljek z 29:25 premagala Belorusijo in v drugi del tekmovanja odnesla dve pomembni točki.

Slovenski rokometni asi so tekmo začeli v krču in se hitro znašli v visokem zaostanku. Strah je bil na koncu odveč, saj so izbranci Ljubomirja Vranješa na koncu zanesljivo premagali zahtevnega tekmeca in ostali v boju za četrtfinale.

Uvodoma smo bili v težavah, a smo bili vztrajni in se nismo predali. Čakali smo na našo dobro obrambo in bliskovite nasprotne napade, v primerjavi z zadnjim dvobojem smo pokazali tudi veliko bolj srčno in energično predstavo. Tekma je bila izjemno zahtevna, a smo zmagali, v Kairo odhajamo polni optimizma,” je po tekmi povedal eden od junakov tekme Urban Lesjak, ki je navdušil z izjemno predstavo v slovenskih vratih.

Po zaostanku šestih golov smo ohranili mirno kri in dočakali svoje minute. Med celotno tekmo smo se borili po svojih najboljših močeh v napadu in obrambi, dvignile so nas tudi obrambe Urbana Lesjaka. Naš pristop je bil veliko boljši kot na prejšnji tekmi proti Rusiji. Zavoljo pomembnosti tekme nismo igrali sproščeno in tako kot znamo, a najbolj pomembno je, da smo zmagali,” pa je dodal Jure Dolenec, ki se je podpisal pod sedem golov.

Ob Sloveniji sta iz skupine H napredovali še Rusija in Belorusija. Slovenci se bodo v drugem delu tekmovanja pomerili z Egiptom, Švedsko in Severno Makedonijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!