Dolenec: Smo v obdobju, ko se ukvarjamo predvsem s sabo

Rokomet 15. Okt 202210:26 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Slovenska rokometna reprezentanca jutri na Kosovu nadaljuje s kvalifikacijami za nastop na Evropskem prvenstvu 2024. Po zmagi proti Bosni in Hercegovini (28:20) varovanci Uroša Zormana odkrito napadajo nov komplet točk. Kapetan Jure Dolenec poudarja, da trenutno ni pomembno, kdo je nasprotnik Slovenije, ki se trenutno ukvarja predvsem sama s sabo.

Z dunajskega letališča je v zgodnjih sobotnih urah proti Kosovu poletelo 16 izbrancev Uroša Zormana. V primerjavi s tekmo proti Bosni in Hercegovini, so nekaj dodatnega odmora dobili Dean BombačMatej Gaber in Urh Kastelic. Napovedane rotacije selektorja več upanja po izdatnejši minutaži zbujajo predvsem pri Jaki Malusu, Kristijanu Horženu, Domnu Novaku in Stefanu Žabiću.

Zasedba Slovenije: Vratarja Jože Baznik (Nimes) in Klemen Ferlin (Erlangen). Krila: Blaž Janc (Barcelona), Domen Novak (Wetzlar), Tilen Kodrin (Gummersbach) in Darko Cingesar (Urbanscape Loka). Zunanji igralci Nejc Cehte (GOG Gudme), Jure Dolenec (Limoges), Nik Henigman (Saint Raphael), Domen Makuc (Barcelona), Jaka Malus (Göppingen), Rok Ovniček (Nantes) in Aleks Vlah (Celje Pivovarna Laško). Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Göppingen), Kristjan Horžen (Rhein-Neckar Löwen) in Stefan Žabić (Celje Pivovarna Laško).

Dolenec: Nikogar ne smemo podcenjevati

Ko je govora o posameznikih, sta v četrtkovem večeru ob zmagi proti Bosni in Hercegovini (28:20) najbolj izstopala Aleks Vlah (7 zadetkov) in Dean Bombač (5). S tremi zadetki je znova svoje dodal tudi kapetan Jure Dolenec, ki je priznal, da je vsak zbor reprezentance na nek način začetek nove zgodbe. Vsaka tekma pa priložnost za rast ekipe.

“Iskreno povedano nasprotnika zelo slabo poznam. A v zadnjem obdobju smo že večkrat ugotovili, da v evropskih kvalifikacijah ni lahkih nasprotnikov. Nikogar ne smemo podcenjevati, predstavo s tekme proti Bosni in Hercegovini moramo še nagraditi,” je po četrtkovi tekmi razmišljal Jure Dolenec.

Foto: jure Banfi

Recept za zmago proti Kosovu, poudarja slovenski kapetan, je takšen, kot na vsaki drugi tekmi: “Čvrsta igra v obrambi in razpoloženi strelci v napadu. To bo naše vodilo, smo v obdobju, ko se moramo ukvarjati predvsem s sabo in ne z nasprotniki ter rasti kot ekipa.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!