“Dovolj je kavbojev.” Zanimiva prošnja rokometašev za hrvaško javnost

Rokomet 3. Jan 202413:43
FOTO: Profimedia.

Hrvaška rokometna zveza je pred začetkom evropskega prvenstva, ki bo od 10. do 28. januarja v Nemčiji, domače medije in javnost prosila, naj opusti vzdevek njihovih rokometašev, ki jih že vrsto let kličejo "kavboji". Preberi več

Rokometaši Hrvaške bodo prvo pripravljalno tekmo pred začetkom evropskega prvenstva odigrali v četrtek, ko se bodo v Poreču, kjer bo nastopila tudi Slovenija, pomerili s Črno goro.

Pred to tekmo so s Hrvaške rokometne zveze (HRS) medijem poslali zanimivo sporočilo za javnost.

“Glede na številne naslove in članke v medijih, v katerih se za člansko hrvaško rokometno reprezentanco omenja vzdevek ’kavboji’, vas v imenu reprezentantov, strokovnega vodstva in zveze prosimo, da tega vzdevka ne uporabljate več. Člani te reprezentance namreč niso bili del generacije, ki je bila zraven, ko je nastal ta vzdevek,” so na medije in hrvaško javnost apelirali pri HRS.

Vzdevek ’kavboji’ so najboljši hrvaški rokometaši dobili pred desetletjem in pol, ko je njihova zlata generacija osvajala številne medalje na največjih tekmovanjih.

Zanimivo, tega vzdevka se je spomnil verjetno najboljši hrvaški rokometaš v zgodovini, Ivano Balić.

Hrvaška bo na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji igrala v skupini B skupaj z Avstrijo, Romunijo in Španijo.

Slovence v skupini D čakajo Norveška, Poljska in Ferski otoki. Prvo tekmo bodo varovanci Uroša Zormana proti Ferskim otokom odigrali prihodnji četrtek v Berlinu.