Islandija končala avstrijsko pravljico in razveselila Hrvate

Reprezentance 24. Jan 202422:05 > 22:09 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Na evropskem prvenstvu v Nemčiji so znani vsi udeleženci izločilnih bojev. V polfinalu bodo nastopili Danska, Švedska, Francija in Nemčija. Slednja je na tekmi, ki ni odločala o ničemer več visoko klonila proti Hrvaški. Naši južni sosedi so kljub temu zasedli zadnje mesto v skupini 1 in končali z nastopi na EP. Po zmagi Islandije nad Avstrijo, ki jo vodi Aleš Pajovič, pa so se Hrvati uvrstili na kvalifikacijski turnir za nastop v Parizu 2024.

Islandija, ki je pred dnevi razbila tudi Hrvaško, je ob polčasu vodila kar za šest zadetkov, kar je bila prednost, ki jo bilo težko zapraviti, a srečanje še zdaleč ni bilo odločeno. Četa slovenskega strokovnjaka Aleša Pajoviča se kljub visokemu zaostanku ni predala in z delnim izidom 7:1 celo povedla s 16:15. Avstrija je vodila tudi z 19:18, nato pa se je tehtnica spet nagnila na stran Islandije, ki je dokazala, da še ni pozabila igrati rokometa.

Na sporedu je bila tesna in napeta končnica, v kateri so bili ponovno boljši Islandci, sanje Avstrije o polfinalu pa so se ob porazu s 24:26 končale.

Madžari, ki so pred zadnjo tekmo še upali na boje za kolajne, bi morali za konec premagati Francijo, a se glaski petelini niso dali in zabeležili novo zmago. Francozi so tako še pred večerno tekmo v polfinale poslali Nemčijo, ki so za ogrevanje pred petkovim polfinalnim nastopom morali priznati premoč Hrvatom (24:30). Zmaga nad domačinko je majhen obliž na razočaranje na tem prvenstvu, Hrvati so že po zmagi Islandije izvedeli, da so se dokončno uvrstili na kvalifikacijski turnir za nastopa na OI.

Madžari so v skupini 1 zasedli tretje mesto, kar pomeni, da se bodo v petek ob 15. uri v Kölnu za končno peto mesto udarili s Slovenijo. Ob 17.45 bo prvi polfinalni obračun med Francozi in Švedi, ob 20.30 pa drugi med Nemci in Danci.

Osmoljence polfinalnih obračunov v nedeljo ob 15. uri čaka tekma za tretje mesto, zmagovalce pa ob 17.30 za prvo mesto.

EP, moški, drugi del, 4. krog:

Skupina I (Köln):
Avstrija – Islandija 24:26 (8:14)
Francija – Madžarska 35:32 (20:18)
Nemčija – Hrvaška 24:30 (14:13)

Lestvica:

Spored odločilnih tekem v Kölnu:

Petek, 26. januar:
Za 5. mesto:
15.00 Madžarska – Slovenija

Polfinale:
17.45 Francija – Švedska
20.30 Nemčija – Danska

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!