Ko trdo delo in predanost zasenčita denar

Odbojka 7. Mar 202418:00 0 komentarjev
i-VENT Maribor
Foto: Kemal Alibašić

Po presenetljivi zmagi odbojkarjev i-VENT Maribora v polfinalu slovenskega pokala proti branilcu naslova ACH Volleyju smo se pogovarjali s tvorcem velikega uspeha, trenerjem Mariborčanov Sebastijanom Škorcem.

Mariborčani so pred glasnimi domačimi navijači, v dvorani Tabor se je zbralo okoli 600 navijačev, z izjemno igro zasluženo prišli do zmage nad favoriziranim tekmecem in se uvrstili v veliki finale pokala, kjer se bodo 24. marca na Bonifiki za lovoriko udarili z kamniškim Calcitom.

“Kapo dol fantom. Moramo vedeti, da se uspešna zgodba ni začela včeraj, ampak je ta plod trdega v zadnjih dveh let. Vsi, ki se malce spoznamo, vemo, da pot ni bila lahka. Ni bilo bližnjic. Ko smo začeli, smo imeli po šestih tekmah šest porazov. Tudi poškodbe nam v tej sezoni niso prizanašale. Veliko časa nismo nismo mogli niti normalno trenirati. Zdaj smo končno popolni, za tem uspehom pa je tudi velika količina dela. Vsak dan smo štiri ure v dvorani. Če povem, da smo imeli od 1. januarja do danes tri proste dneve, je vse jasno. Ves čas smo verjeli v to, kar počnemo in normalno je, da se ti enkrat vse vrne. To, kar fantje počnejo in kar so prikazali včeraj, nimam besed. Že nekaj časa se dvigujemo v formi, na sredini tekmi, ko je bilo to najbolj pomembno, pa smo zasijali in prikazali eno najboljših predstav v sezoni. Zasluženo smo se uvrstili v finale prek velikega ACH Volleyja,” je po velikem uspehu za mariborsko odbojko dejal trener Maribora Sebastijan Škorc.

Tudi novi sponzor ekipi dal pozitiven impulz

Potem ko je klub po novem letu zapustil generalni sponzor Merkur, se je klub znašel v veliki negotovosti. Ni se vedelo, kaj se bo zgodilo, ni bil izključen niti tisti najbolj črn scenarij, zato je prihod sponzorja i-VENT pred dvobojem z oranžnimi zmaji zagotovo blagodejno deloval tudi na ekipo.

i-VENT Maribor
Foto: Kemal Alibašić

“Vsi smo vedeli, da situacija ni rožnata, zato je bil prihod novega sponzorja zagotovo pozitiven impulz za vse. Verjamem, da se začenja neka nova zgodba in da se bodo stvari tudi v tem pogledu obrnile na boljše. V športu se mora sestaviti veliko kock, da prideš do neke uspešne zgodbe in prihod i-VENTA in enega najuspešnejših podjetnikov v Sloveniji Milana Kustra je za nas velika stvar,” je navdušen nad novim sodelovanjem trener Maribora.

“Smo velika družina”

Čeprav je za skalp ACH Volleyja potrebuješ popolno igro celotne ekipe, je ponovno izstopal mladi Rok Bračko, ki je trenutno resnično dominanten in nerešljiva uganka za slovenske ekipe.

Ljubljančanom je nasul 19 točk, tri tudi s servisom, na začetku sezone pa po dolgem poletju v reprezentanci ni bil pravi. “Vemo, kako je v reprezentanci, v ospredju so tisti, ki igrajo, treningov med reprezentančnimi akciji je malo. Vse skupaj se je poznalo. Ko se je začelo trdo trenirati v klubu, so se začele pojavljati tudi poškodbe. Zdaj je Rok tak, kot mora biti. A tukaj ni le Rok, vsak od teh fantov daje tisto, kar se od njega pričakuje. Prav vsak od njih sestavlja delček mozaika, ki se kaže na igrišču. Vedno govorimo o ekipi, nikoli o posamezniku, vsak ve, kaj ima za narediti. Od prvega do zadnjega. Smo velika družina, ki ima super odnos. Vsi dihamo kot eno in si pomagamo tako na igrišču kot tudi v privatnem življenju,” je pojasnil Škorc.

i-VENT Maribor
Foto: Kemal Alibašić

Trenira lačne leve, lačne dokazovanja

Maribor v finančnem smislu ne more niti približno tekmovati z ACH Volleyjem in Calcitom. Njegov proračun je neizmerno manjši, a tako kot pred tremi leti, ko so stopili na slovenski vrh, ponovno dokazujejo, da se da veliko narediti tudi s trdim delom, predanostjo in srčnostjo.

“Za nas je včerajšnji dan že preteklost. Danes nadaljujemo z delom. Zagotovo mi je v tem pogledu lažje, da imam mlado ekipo, kot v primeru, če bi imel izkušenejšo. Moji fantje so lačni levi, željni dokazovanja, željni napredka … A imajo tudi svoje želje in cilje, želijo nekega dne zaigrati za najboljše klube. Zagotovo je taka zmaga zelo dobrodošla, lepo je, ko premagaš takega tekmeca, a o tej tekmi nima več smisla pametovati, že danes moram stopiti na realna tla, iti v dvorano, trenirati in misliti na naslednjo tekmo,” je povsem mirno dejal Škorc.

Sebastijan Škorc
Foto: Kemal Alibašić

Čez deset dni v lov za prvo lovoriko

Počitka ne bo. Maribor bo za konec prvega dela 1. DOL v soboto doma tudi pred kamerami Sportkluba vnovič gostil ACH Volley, a ta tekma na lestvico ne bo imela vpliva. Oranžni zmaji so si že zagotovili najboljše izhodišče, Calcit je drugi, Mariborčani pa bodo v končnico odšli s tretjega mesta. Naslednji vrhunec sezone bo Štajerce zagotovo zaključni turnir lige MEVZA v Pliberku, kjer jih 16. marca čaka polfinalni dvoboj proti domači Zadrugi.

“Do konca sezone bo za nas praktično vsaka tekma nekakšen vrhunec, a ravno zato treniraš celo sezono in skušaš najboljše prikazati, ko je najbolj pomembno. Trenutno nam gre dobro, zato pa moramo ostati mirni in pošteni do sebe, do dela in nadaljevati v tem ritmu. Vsak dan moramo iti boljši iz dvorane in napredovati. Ko tako razmišljaš, se lahko zgodi marsikaj,” je prepričan Škoro.

i-VENT Maribor
Foto: Kemal Alibašić

Lahko njegove besede prevedemo, da bo se šlo v Pliberk po lovoriko? “Naše vodilo je, da vsakokrat, ko stopimo na igrišče, vedno razmišljamo le o eni stvari. Da prikažemo dobro odbojko, da damo svoj maksimum. Naloga športnika je, da vedno, ko stopi na igrišče, želi zmagati. Če je obratno, se s športom ne moreš ukvarjati. Eno je realnost, drugo so želje, ampak vedno, ne glede na to, kdo ti stoji nasproti, moraš v tekmo iti eno željo, željo po zmagi,” je še zaključil Škorc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!