Prvi poraz Krima med evropsko elito

Liga prvakov 1. Okt 202318:07 1 komentar
Krim Mercator
Foto: Aleš Fevžer

Rokometašice Krima Mercatorja so na današnji tekmi četrtega kroga skupinskega dela lige prvakinj na Danskem izgubile proti Ikastu z 32:33 (18:14).

Ljubljanska ekipa je po hudem in enakovrednem boju na Danskem doživela prvi poraz v skupini B. Pred današnjim porazom v Ikastu je premagala poljski Lubin, danski Esbjerg in madžarski Ferencvaros.

Pri Krimovkah je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Tjaša Stano z devetimi goli, enega manj je dosegla Rusinja Darja Dmitrijeva.

Po štirih krogih je v vodstvu Ikast z osmimi točkami, Krim Mercator in Esbjerg sta zbrala po šest, francoski Metz in Vipers Kristiansand po štiri, romunski Rapid Bukarešta tri, Ferencvaros dve, Lubin pa je brez točk.

Ljubljanska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 21. oktobra, ko bo gostila norveški Vipers Kristiansand.

Ikast-Herning – Krim Mercator 33:32 (14:18)

IBF Arena, gledalcev 1860, sodnika: Mata in Lopez (oba Španija).

Ikast: Schjött, Austmo Pedersen, Scaglione, Brandt, Skogrand 6 (1), Iversen 2, Lindqvist 2, Friis 8, Petersen 4, Lykkegaard 1, Hansen, Bakkerud 8, Mortensen, Jerabkova 1, Sorensen, Hougaard 1.

Krim Mercator: Arenhart 1, Vojnovič, Radičević 1, Stanko 9, Pineau, Mavsar 2 (1), Spreitzer, Dmitrijeva 8, Klemenčič, Zulić, Varagić 2, Lazović 3, Brnović 4, Rosiak 1, Abina, Grbić 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje