V Stožicah padel francoski Brest

Liga prvakov 23. Okt 202215:55
Foto: Aleš Fevžer

Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. krogu lige prvakinj v Ljubljani premagale francoski Brest s 24:22 (12:10). Izbranke Dragana Adžića so tako prišle do druge zmage v skupini A, naslednja preizkušnja v tem tekmovanju čaka 4. decembra, ko bo v Ljubljani gostoval danski Odense.

Krimovke so v boju z Brestom prišle do pomembne zmage, svoje druge, tako da so se zdaj točkovno izenačile z današnjim tekmecem. Domačinke so bile z izjemo nekaj izenačenj ves čas v prednosti, skupaj z dobro obrambo, vratarka Barbara Arenhart je zbrala kar 20 obramb, pa poskrbele, da je ob Baniku Mostu “padel” še Brest. Ob tem imajo Ljubljančanke še poraze proti Bukarešti, Kristiansandu, Ferencvarosu in Bietigheimu.

Krim je tekmo dobro odprl, z goloma Valentine Klemenčič in Jovanke Radičević je povedel z 2:0. Po nekaj zapravljenih priložnostih za 3:0, so domačinke le povedle s tremi goli razlike ob dvominutni številčni prednosti, znova je bila uspešna Radičević, ki je v sedmi minuti zadela tudi že za 4:0.

Ob izključitvi Tjaše Stanko so Francozinje v osmi minuti vendarle prišle do svojega prvega zadetka, v enajsti minuti pa so se približale le še na zadetek. Za nameček so imele gostje po izključitvah Darje Dmitrijeve in Alisson Pineau več kot minuto in pol dve igralki več na igrišču, a je Krimova obramba zdržala.

Tekmicam je takrat pustila le do izenačenja, sta pa obe ekipi zapravili kar precej strelov. Kljub temu so gostiteljice šle na glavni odmor s prednostjo dveh zadetkov.

Takoj po začetku drugega polčasa je Nina Žabjek zadela za 13:10, v 37. minuti pa je Alja Varagić poskrbela za 14:11. Čeprav so se Francozinje spet približale na zgolj zadetek, pa so domačinke znale odgovoriti, Dmitrijeva in Varagić sta poskrbeli, da je Krimova zasedba spet malce lažje zadihala.

Barbara Lazović in Tjaša Stanko sta v 45. in 46. minuti prvič Krim pripeljali do petih golov prednosti. To so slovenske prvakinje uspešno držale tudi naslednjih minutah. Ko je Valentina Klemenčič v 55. minuti zadela za 23:17, se je zdelo, da je Krim na pragu zmage, a so tekmice hitro prepolovile zaostanek in domače prisilile k minuti odmora. Brest je nato zaostanek še zmanjšal, vendar je Dmitrijeva dobro minuto pred koncem zadela za rešilnih 24:21.

Najboljša strelka domačih je bila Jovanka Radičević s šestimi goli, toliko jih je pri gostjah dosegla tudi Jenny Helen Carlson.

Krim – Brest 24:22 (12:10)

Dvorana Stožice, gledalcev 713, sodnici: Duplij in Pobedrina (obe Ukrajina).

Krim: Radičević 6, Stanko 2, Pineau, Abina, Žabjek 1, Dmitrijeva 3 (1), Arenhart, Klemenčič 3, Ljepoja, Varagić 3 (2), Lazović 4, Kovarova, Risović, Rosiak 2, Marković, Svetik.

Brest: Mauny 3, Toublanc 2, Fauske 2, Kromoska, Kobylinska 2, Jauković 2 (1), Lassource 2, Darleux, Techer, Freriks 1, Foppa 1, Cayez, Carlson 6, Jarrige, Grbić 1, Foggea.

Sedemmetrovke: Krim 6 (3), Brest 2 (1).

Izključitve: Krim 12, Brest 6 minut.

Rdeči karton: /.

Komentari

Vaš komentar