Blaž Janc in Domen Makuc v finalu Lige prvakov

Liga prvakov 18. Jun 202219:45 > 19:57 0 komentarjev
Blaž Janc je proti Kielu dosegel dva zadetka. Foto: Guliverimage

Rokometaši iz Barcelone so se po zmagi nad Kielom s 34:30 (19:18) uvrstili v finale zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu. Branilko naslova in 10-kratno zmagovalko najbolj prestižnega evropskega klubskega tekmovanja v nedeljskem finalu čaka obračun s Kielcami, ki so na današnjem prvem polfinalnem obračunu premagale Veszprem s 37:35 (16:18).

Slovita katalonska zasedba je na drugi polfinalni tekmi v drugem polčasu zlomila odpor štirikratnih evropskih prvakov iz Kiela. Sredi druge polovice tekme je povedla z 29:25, z zanesljivo predstavo v zadnjih petnajstih minutah pa v kali zatrla vse poskuse tekmecem po prevratu.

Pri Barceloni je blestel Aleix Gomez z dvanajstimi zadetki. Slovenski krilni igralec Blaž Janc je dosegel dva gola, njegov reprezentančni soigralec Domen Makuc pa ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Pri Kielu je bil najbolj učinkovit Patrick Wiencek s sedmimi zadetki, slovenski srednji zunanji igralec pri “zebrah” Miha Zarabec je prispeval dva gola.

Finalna tekma med špansko in poljsko ekipo se bo v nedeljo pričela ob 18. uri, tekma za tretje mesto med današnjima osmoljencema polfinalnih dvobojev iz Nemčije in Madžarske pa bo na sporedu ob 15.15.

Blaž Blagotinšek je bil izključen na začetku drugega polčasa. Foto: Guliverimage

Poljake preprečili slovenski finale

Na prvi polfinalni tekmi v Lanxess Areni v Kölnu so poljske Kielce ukanile madžarski Veszprem. V poljski ekipi, ki jo vodi sloviti Talant Dušebajev, sta bila najbolj učinkovita Arkadiusz Moryto z osmimi in Hrvat Igor Karačić s petimi goli.

Pri osmoljencih današnje prve polfinalne tekme tekme je Danec Rasmus Lauge Schmidt dosegel osem, Hrvat Manuel Štrlek sedem, slovenski reprezentant Gašper Marguč in Srb Petar Nenadić pa po šest golov. Blaž Blagotinšek je prispeval zadetek, v 35. minuti pa je prejel rdeči karton.

Liga prvakov, zaključni turnir:

Polfinale:

Sobota, 18. junij:
Veszprem – Kielce 35:37 (18:16)
Kiel – Barcelona 30:34 (18:19)