Ne le Aleks Vlah, Celjane zapušča še en nosilec igre

Rokomet 8. Mar 202312:17
Foto: Jan Gregorc

Rokometaši Celja so z zmagami proti Gorenju in Kopru naredili nov velik korak k ubranitvi naslova prvaka, v ozadju pa je zelo pestro tudi na področju sestave ekipo za prihodnjo sezono. Po Aleksu Vlahu se v tujino očitno seli tudi Tilen Strmljan.

S spodbudnimi predstavami v Ligi prvakov, kjer so bili rokometaši Celja Pivovarne Laško praktično do konca v igri za napredovanje v drugi del, so mladi celjski rokometaši znova opozorili nase. Bogati tuji klubi vedno prežijo na cenovno ugodne priložnosti za podpis pogodbe s talentiranimi rokometaši, ki jih v mestu ob Savinji nikoli ne manjka, in tako se najboljši posameznik pivovarjev in slovenski reprezentant Aleks Vlah v prihodnji sezoni odpravlja na Dansko, kjer bo oblekel dres Aalborga.

A Celjani bodo očitno s podobnim manevrom izgubili še enega pomembnega člana udarne zasedbe. Handball-Planet namreč poroča o tem, da se po sezoni v Nemčijo seli Tilen Strmljan, ki bo oblekel dres Hannover Burgdorfa. Po naših informacijah se je zanj sicer zanimal tudi danski GOG Gudme. 27-letni srednji zunanji je v Celje pred dvema letoma prišel iz Ribnice, v tej sezoni lige prvakov pa je bil s 54 goli tretji strelec pivovarjev.

So pa Celjani nastale vrzeli v zunanji liniji v teh dneh vsaj malce že zapolnili, iz madžarskega Csurgóija se namreč v Slovenijo, natančneje v Celje, vrača občasni reprezentant Grega Krečič.

Komentari

Vaš komentar