Pajovič po novi senzaciji Avstrije ostal brez besed

Rokomet 21. Jan 20249:26 1 komentar
Foto: Profimedia

Rokometaši Avstrije, ki jih vodi Slovenec Aleš Pajovič, nadaljujejo z nizanjem senzacionalnih predstav na evropskem prvenstvu. V soboto so presenetili še domačine Nemce, z njimi remizirali in sedaj po tihem razmišljajo celo o preboju v polfinale.

Po odmevnih remijih proti Hrvaški (28:28) in Španiji (33:33) v predtekmovanju in veliki zmagi v glavnem delu tekmovanja proti Madžarski (30:29) so rokometaši Avstrije pod vodstvom Slovenca Aleša Pajoviča znova presenetili in pred 20.000 gledalci v Kölnu neodločeno igrali še z gostiteljico evropskega prvenstva Nemčijo (22:22).

“Proti Nemcem pred 20.000 njihovimi navijači … Kapo dol, to je neverjetno. Iskreno sem brez besed,” je za avstrijsko nacionalno televizijo ORF dejal nekdanji slovenski reprezentant, ki v teh dneh s svojimi igralci piše avstrijsko rokometno pravljico.

Uspeh bi lahko bil še precej slajši, saj so naši severni sosedi na tekmi v 50. minuti povedli z 22:18, v zadnjih desetih minutah pa niso dosegli gola in nasprotniku dovolili, da jih je ujel. Kljub temu je bilo veselje gostiteljev precej mlačno, saj je njihov cilj osvojitev naslova. Če ga želijo uresničiti, morajo zdaj zmagati tako proti Hrvatom kot Madžarom.

Polfinale je sicer še vedno dosegljivo tudi za še vedno neporaženo Avstrijo, ki jo naslednja tekma čaka v ponedeljek proti Francozom. “Še vedno smo v igri za polfinale. Navdušili smo proti Hrvaški, Španiji in Madžarski. Zakaj bi se zdaj ustavili proti Franciji,” je optimističen vratar Avstrije Constantin Möstl, ki je v soboto zbral kar 17 obramb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje