Po takšni zmagi proti rokometni velesili nam je dovoljeno sanjati (VIDEO)

Reprezentance 15. Jan 202423:23 1 komentar
rokomet slovenija slavje
Foto: Guliverimage

15. januar naj bi bil najdepresivnejši dan v letu. S to tezo se v ponedeljek zvečer zagotovo niso strinjali slovenski rokometaši, ki so v Berlinu s fantastično predstavo ugnali Norveško in poskrbeli, da v Hamburg potujejo z dvema točkama v žepu.

Izbranci Uroša Zormana so v izjemno napeti končnici tekme prišli do zaslužene zmage. Norveška je padla po osmih letih, nagrada za to pa je izjemna. Po takšni predstavi in po 100-odstotnem izkupičku s prvega dela turnirja se moramo strinjati z Aleksom Vlahom, strelcem odločilnega gola, ki je po tekmi povedal: “Da je sanjati dovoljeno. To smo si želeli, bili smo borbeni in enotni. Na koncu smo zagotovo zasluženo zmagali.”

Aleks Vlah po tekmi z Norveško:

Vsi, ki so po tekmi stopili pred mikrofone, so potrdili, da je bila izenačena tekma nekaj, česar so si želeli. Reprezentanca se zaveda svojih kvalitet, ob vsem skupaj pa je ravno dovolj samozavestna. Vlah je o samem načrtu dodal: “Vedeli smo, da jih bomo v primeru izenačene tekme na koncu zlomili. Ko smo v končnici prvič povedli, sploh nisem vedel, kakšen je rezultat. Samo videl sem, da vodimo za gol.”

Kapetan Jure Dolenec po veliki zmagi: “Prava zmaga. Danes se je pokazalo, kam zares spadamo. Vedel sem, da smo dobri, da igramo dober rokomet. Borimo se, na igrišču pustimo srce drug za drugega, za našo državo. Nisem pa bil prepričan, da bo to dovolj za zmago proti eni najboljši ekip na svetu. Morda smo dali kanček več energije in agresivnosti v tekmo ,zato smo veliko več časa igrali z igralcem manj. A velikokrat ravno ta energija odloča, izključitve pa kažejo na borbenost ekipe.”

Urban Lesjak po tekmi z Norveško:

Vsaka tekma ima svojega junaka. Tokrat je po obračunu zagotovo najbolj izpostavljen vratar Urban Lesjak, ki je v ključnih trenutkih vselej zaklenil svoja vrata in tekmo končal z devetimi obrambami. “Fantje so bili v polju odlični. Od prve do zadnje minute smo se borili za vsak kvadratni centimeter terena. Verjeli smo v načrt in v to, da bomo, če Norvežanom dolgo dihamo za ovratnik, imeli priložnost za točke. Na našo srečo smo danes mi zmagovalci,” je po tekmi zelo mirno povedal izvrstni vratar.

rokomet slovenija uroš zorman
Navkljub številnim odsotnostim je Urošu Zormanu uspelo reprezentanco čez prvi del prvenstva popeljati s 100-odstotnim izkupičkom. Foto: Guliverimage

Zorman: Zmaga je povsem zaslužena

Če po uspehu proti Poljski ni imel dovolj glasu, da po tekmi stopi pred medije, je tokrat selektor Uroš Zorman lahko tudi sam ocenil novo dobro predstavo svojih izbrancev, s katerimi se bo danes lahko na hitro poveselil odlično odigranega prvega dela. “Rad bi čestital igralcem in fenomenalnim navijačem, ki so nas podpirali vso tekmo. Igralci so na igrišču odlično izvedli načrt in dodali še svoje stvari. Na koncu je rezultat takšen, kot je. Vedeli smo, da bomo nagrajeni, če bomo ves čas pritiskali na nasprotnika. Takšen je bil načrt, na koncu se je izšlo,” je o tekmi povedal Zorman in skromno dodal: “Včasih se stvari sicer lahko obrnejo tudi v drugo smer, a danes je zmaga zaslužena, zasluženo pa tudi odnašamo dve točki v drugi del prvenstva.”

Selektor Uroš Zorman po tekmi z Norveško:

Standings provided by Sofascore

Zavoljo dveh točk, ki jih Slovenija prenaša v drugi del prvenstva, so še vedno dovoljene sanje tudi o medalji. Z zmagoslavjem v skupini D je Slovenija v svoji novi skupini na vrhu poravnana z Dansko in Švedsko, medtem ko drugi del turnirja v tej skupini brez točk začenjajo Nizozemska, Portugalska in Norveška. Slovenija drugi del evropskega prvenstva pričenja v sredo, 17. januarja, z obračunom proti Švedski. Ura tekme zaenkrat še ni znana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje