Kaj bi evroliga brez Partizana in Crvene zvezde?

Evroliga 15. Jan 202415:39
Crvena zvezda - Partizan
Foto: profimedia

Najmočnejše evropsko klubsko košarkarsko tekmovanje je po 21. odigranih krogih objavilo podatke obiskanosti tekem. Ni presenečenje, da na vrhu kraljujeta beograjska velikana Partizan in Crvena zvezda.

Vključitev tako Crvene zvezede kot Parizana je bil za vodstvo evrolige zadetek v polno. Ne toliko zaradi njunih predstav in dosežkov na parketu, temveč izjemnega obiska njunih domačih tekem, saj oba kluba močno dvigata povprečje najelitnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja.

Kot je razkrila liga, beograjska velikana premočno vodita po obiskanosti tekem, saj ju v povprečju na domačih obračunih podpira 19.801 oziroma 18.888 navijačev. Daleč za njima sta litovski Žalgiris s 14.935 in grški Panathinaikos s 14.914 obiskovalci, peterico pa zaključuje turški Anaolu Efes, ki se lahko pohvali s povprečjem 12.079 gledalcev na tekmo.

Evroliga se je sicer v sporočilu za javnost pohvalila, da se obisk že zadnje štiri sezone stalno povečuje. “Samo v tej sezoni smo zabeležili 17,4-odstotno povečanje obiskanosti v prvih 17 krogih. V povprečju si letos vsako tekmo evrolige ogleda 10.296 navijačev,je sporočilo vodstvo tekmovanja in dodalo, da to pomeni povprečno 1525 obiskovalcev na tekmo več kot sezono poprej.

Kar šest ekip se obenem ponaša z več kot 90-odstotno zasedenostjo dvoran v času svojih tekem. V primeru Parizana je zasedenost kar 99-odstotna, s 97 odstotki je na drugem mestu Žalgiris, sledijo pa jim Crvena zvezda in Bayern München (95 odstokov), Olympiakos (93) ter Asvel (92).