Prvi Slovenec v rokometni hiši slavnih

Rokomet 26. Jun 202323:21 0 komentarjev
Vid Kavtičnik je vstopil v rokometno hišo slavnih. FOTO: Profimedia.

Nekdanji slovenski rokometaš Vid Kavtičnik je bil kot prvi Slovenec izbran v hišo slavnih Evropske rokometne zveze (EHF), so sporočili s krovne slovenske rokometne organizacije (RZS). Nagradi sta prejela tudi Ana Gros in Domen Makuc.

Na gala prireditvi ob zaključku rokometne sezone na Dunaju je svoja “vrata odprla” hiša slavnih evropskega rokometa. Član prve generacije rokometnih legend, ki se jim je Evropska rokometna zveza poklonila za njihove dosežke, je tudi Vid Kavtičnik.

Osvajalec dveh odličji v reprezentančnem dresu si je z bogato mednarodno kariero priboril mesto med šestdeseterico imen, ki so se zapisala med člane tako imenovane “EHF Hall of Fame”.

V izbrani druščini je svoje mesto našel tudi nekdanji član slovenske reprezentance Sergej Rutenka ter številni rokometaši in rokometašice, ki so v preteklosti branili barve slovenskih Krima Mercatorja, Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja.

Ana Gros. FOTO: Aleš Fevžer.

Najboljša tudi Ana Gros in Domen Makuc

Krovna rokometna organizacija starega kontinenta je v avstrijski prestolnice podelila tudi nagrade za dosežke v pretekli sezoni. Z odličnimi predstavami v ligi prvakov ter na domačem evropskem prvenstvu si je, po mnenju rokometašev in rokometašic, trenerjev, medijev in navijačev, naziv najkoristnejše rokometašice na svoji poziciji v sezoni 2022/23 prislužila Ana Gros.

Predstave na januarskem svetovnem prvenstvu in vloga pri vnovični uvrstitvi na zaključni turnir lige prvakov so Domnu Makucu prinesle naziv najboljšega mladega igralca pretekle sezone.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!