Kako je ekspresno nastala največja rokometna dvorana na svetu (VIDEO)

Merkur Arena je pripravljena za rokometne spektakle. FOTO: Profimedia.

Danes se s tekmo v Düsseldorfu začenja rokometno evropsko prvenstvo. Poglejte, kako so nogometni stadion ekspresno spremenili v rokometno dvorano, v kateri bo danes padel rekord po številu obiskovalcev v zgodovini rokometa.

Vse, kar morate vedeti o letošnjem evropskem rokometnem prvenstvu, si lahko preberete TUKAJ.

Merkur Arena, na kateri domače tekme igra nemški nogometni drugoligaš Fortuna iz Düsseldorfa, bo danes gostila otvoritveno tekmo letošnjega evropskega rokometnega prvenstva, na katerem se bo za čim višja mesta potegovala tudi slovenska izbrana vrsta pod vodstvom Uroša Zormana.

Vstopnice za današnji rokometni spektakel so bile ekspresno razprodane, kar pomeni, da si bo današnjo tekmo med Nemčijo in Švico, ki se začne ob 20.45, ogledalo 53 tisoč gledalcev. Padel bo nov rokometni rekord po številu obiskovalcev.

Do zdaj smo rekordni obisk videli na tekmi Lowena in Hamburga v nemški rokometni ligi, ogledalo si jo je 44.189 gledalcev.

Stadion Merkur Arena, ki bo letos poleti gostil tudi pet tekem evropskega nogometnega prvenstva (tri v skupinskem delu, eno v osmini finala in eno v četrtfinalu), so v rokometno dvorano, v kateri bo že danes padel rekord, spremenili v nekaj dneh.

Kako, si lahko ogledate v kratkem videu, ki so ga objavili pri evropski rokometni zvezi (EHF).