Končni seznam potnikov bo znan po večernem treningu

Reprezentance 8. Jan 202414:52 1 komentar
rokomet uroš zorman slovenija
Foto: Uroš Skaza

Slovenska rokometna reprezentanca se bo jutri odpravila v Nemčijo, kjer bo med 10. in 28. januarjem potekalo evropsko prvenstvo.

Selektor Uroš Zorman ima pred odhodom na turni stare celine ogromno težav. Igralci zaradi poškodb že ves mesec odpadajo kot za stavo, tudi zato na zadnji novinarski konferenci pred odhodom v Nemčijo še ne poznamo dokončnega seznama Slovenije.

“Ostalo nam je 19 igralcev, na turnir jih peljemo 18, končni seznam pa še ni znan zaradi vprašljivega stanja nekaterih posameznikov. Odločitev bomo sprejeli po večernem treningu,” je na novinarski konferenci povedal Zorman, ki bo z zdravniško službo zvečer še zadnjič ocenil stanje Nika Heningmana. Slednji si je na tekmi z Avstrijo poškodoval ramo.

Že pred začetkom priprav je Slovenija ostala brez Domna Makuca, Blaža Janca in Stefana Žabića, nazadnje pa še brez Roka Ovnička, ki se je poškodoval na zadnji pripravljalni tekmi s Hrvaško. Ob tem so se nekateri nosilci igre med pripravami ukvarjali s poškodbami, ki so jih s seboj prinesli še iz klubskih sezon, zato je pred Slovenijo zagotovo zelo zahtevno prvenstvo.

Ne glede na vse težave se selektor in reprezentanti ne pritožujejo ter komaj čakajo, da se rokometni spektakel v Nemčiji prične. Prav napovedane polne dvorane najbolj veselijo kapetana Jureta Dolenca: “Tega se zelo veselim. Bil sem na prvenstvih ko smo igrali pred praznimi tribunami, kar ni isto, kot če so dvorane polne. Upam, da bo tam veliko naših navijačev in da bo to za vse nas dobro prvenstvo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje