Slovenski selektor prevzel odgovornost

Reprezentance 16. Nov 202218:41 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Po izjemnem odporu proti Norveški so apetiti slovenskih rokometašic zrasli. Z zmago nad Madžarsko bi ostale v igri za uvrstitev v polfinale, a se ni izšlo. Madžarke so z najboljšo predstavo na tem turnirju pokazale ravno proti domačim ljubljenkam in jih izločile iz turnirja. Razočaranje je bilo veliko, slovenski selektor Dragan Adžić je prevzel odgovornost za slabšo predstavo svojih izbrank.

Slovenke bile glede na predstave in rezultate na tem prvenstvu proti Madžarski  nesporne favoritinje. V javnosti se je bolj kot s tekmo z Madžarsko ugibalo, kako se morajo končati večerni tekmi, a vse skupaj se je na koncu izkazalo kot račun brez krčmarja, saj so Madžarke z najboljšo predstavo na turnirju končale slovenske sanje (29:25).

“Čestital bi Madžarski za predstavo in zmago. Hvala izjemnim navijačem in Rokometni zvezi Slovenije za podporo. Tekma je moja odgovornost. Nismo bili pripravljeni, kot bi morali biti, tekme nisem vodil, kot bi jo moral. Od deklet nisem izvlekel maksimuma, zato sem tukaj v prvi vrsti odgovoren jaz,” je na novinarski konferenci priznal Črnogorec na slovenski klopi.

Slovenke že v prvem polčasu niso bile prave, a so se z odlično igro vrnile in na odmor odšle poravnane 14:14. Odlično so vstopile tudi v drugi del, tudi povedle z 20:19, nato pa so sledile slabe minute, v katerih je Madžarska pobegnila na neulovljivo prednost. “Glavni problem je bila naša obramba. Od začetka do konca nismo bila pravi, v tem elementu nismo našli energije, ki nas je krasila do zdaj, škoda, Madžarke smo na koncu ujeli, a v ključnih trenutkih zgrešili nekaj metov. Verjame, da bi se ob drugačni energiji vse to poravnalo, tako pač je,” je dodal slovenski selektor.

Najboljša uvrstitev, a ostaja grenak priokus

Slovenska reprezentanca je kljub porazu na svoji zadnji tekmi presegla svojo najboljšo uvrstitev iz turnirja na Madžarskem 2004, kjer je zasedla deveto mesto. Končna uvrstitev Slovenije na prvem ženskem turnirju v treh državah v zgodovini evropskih prvenstev bo znana po vseh današnjih tekmah v skupini I v Ljubljani in skupini II v Skopju, tekmovanje pa bo končala med prvimi osmimi.

Foto: Jan Gregorc

“To je lep dosežek, a kot športnik vedno želiš več. Na tem prvenstvu smo začutile, da lahko, da gremo lahko daleč. Že po tekmi z Norveško smo bile zelo razočarane, bile smo le korak od polfinala, zdaj še to, a mislim, da moramo gledati pozitivno, uspel nam je najboljši rezultat v zgodovini Slovenije, vseeno pa boli, da ti lahko slabo sojenje prekriža načrte. Igralci garajo celotno kariero, na koncu pa to odloča o zmagi ali porazu,” se je slabega sojenja na tem turnirju dodaknila izkušena Barbara Lazović, ki je proti Madžarski dosegla dva zadetka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!