Uroš Zorman poka od ponosa, a ostaja na realnih tleh (VIDEO)

Reprezentance 16. Jan 20249:21 1 komentar

Slovenski selektor Uroš Zorman je po odličnem prvem delu, ki so ga njegovi izbranci sklenili s tremi zmagami, navdušen nad izplenom, po drugi strani pa poudarja, da še ni čas, da poletijo.

Slovenci so v prvem delu premagali Ferske otoke, Poljake, za konec pa so bili boljši tudi od favorizirane Norveške ter se v drugi del evropskega prvenstva podajajo z dvema točkama.

“Najprej bi rad čestital fantom. Tudi navijačem, ki so nas bodrili celotno tekmo. Igralci so na koncu res opravili naloge, ki smo si jih zadali ter dodali še svoje stvari. Vedeli smo, če jim bomo dihali za ovratnik, da se nam bo to povrnilo. Recept je bil tak. Na koncu se je nam je izšlo, vemo pa, da bi se lahko obrnilo tudi v drugo smer. Zmago smo si zagotovo zaslužili in v drugi del odhajamo z dvema točkama,” je po norveškem skalpu povedal slovenski selektor Uroš Zorman.

“Zdaj prihajamo še v težjo skupino”

Slovenci bodo z drugim delom evropskega prvenstva začeli že v sredo, ko jih čaka nov močen tekmec. Švedska, branilka naslova z evropskega prvenstva izpred dveh let, tekma pa bo tako kot proti Norveški ob 20.30. “Daleč od tega, da pa bi zdaj visoko leteli. Zavedamo se, da ena taka zmaga na koncu še nič ne pomeni. Z nogama ostajamo na realnih tleh in gremo tekmo po tekmo. Zdaj prihajamo še v težjo skupino, a točki moramo unovčiti,” odločno pove Zorman.

rokomet slovenija slavje
Foto: Guliverimage

V petek in nedeljo slovenske reprezentante čakata na papirju lažja tekmeca, najprej Portugalska, nato še Nizozemska, obe tekmi pa se bosta začeli v popoldanskem terminu (15.30). Zaključek glavnega dela tekmovanja pa bodo Slovenci opravili v torek, 23. januarja, ko se bodo ob 18. uri udarili še z aktualnimi svetovnimi prvaki Danci.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje