Kdaj naslednjič igrajo slovenski rokometaši?

Reprezentance 16. Jan 20247:43 0 komentarjev
slovenska rokometna reprezentanca
Foto: Profimedia

Po veliki zmagi nad Norveško (28:27) je Slovenija z dvema točkama v žepu zapustila Berlin in se v nadaljevanje evropskega prvenstva podaja celo v resnem boju za odličja. Pot do tja bo težka, do prvega resnega preizkusa pa ne bo treba čakati dolgo.

Po zmagah nad Ferskimi otoki, Poljsko in Norveško se slovenska rokometna reprezentanca v Hamburg podaja kot zmagovalka skupine D, na sever Nemčije pa je s seboj odnesla tudi dve pomembni točki zaradi norveškega skalpa. V na novoustanovljeni skupini II se zdaj že nekdanja slovenska skupina križa z najboljšima ekipama iz skupin E in F, torej izbrance Uroša Zormana v nadaljevanju čakajo obračuni s Švedsko, Portugalsko, Nizozemsko in Dansko.

V glavni del tekmovanja sta iz omenjenih skupin po dve točki prinesli ekipi Švedske in Danske, brez njih pa sta napredovali Nizozemska in Portugalska. Danci so v najboljšem položaju, saj imajo najboljšo gol razliko (+10), Švedska in Slovenija pa sta za gol ugnali tekmeca, ki je prav tako napredoval v drugi del.

Po ponedeljkovi veliki zmagi, ko so slovenski fantje poudarjali, da je dovoljeno sanjati, na novo priložnost za uspeh proti velesili ne bo treba čakati dolgo. Švedska, branilka naslova z evropskega prvenstva izpred dveh let, bo slovenska tekmica že v sredo, obračun pa bo znova na sporedu v večernem terminu (20.30). V petek in nedeljo slovenske reprezentante čakata na papirju lažja tekmeca, najprej Portugalska, nato še Nizozemska, obe tekmi pa se bosta začeli v popoldanskem terminu (15.30). Zaključek glavnega dela tekmovanja pa bodo Slovenci opravili v torek, 23. januarja, ko se bodo ob 18. uri udarili še z aktualnimi svetovnimi prvaki Danci.

Razpored slovenskih tekem na evropskem prvenstvu 2024:

sreda, 17. januar, 20.30: Slovenija – Švedska

petek, 19. januar, 15.30: Slovenija – Portugalska

nedelja, 21. januar, 15.30: Slovenija – Nizozemska

torek, 23. januar, 18.00: Slovenija – Danska

Lestvica:

Vstopnici za polfinale si bosta po glavnem delu tekmovanja zagotovili najboljši reprezentanci v skupini II, tretjeuvrščena pa si bo zagotovila obračun za peto mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!