Znano, kdaj bodo Slovenci lovili olimpijske igre

Reprezentance 13. Feb 202411:34 0 komentarjev
rokomet slovenija slavje
Foto: Guliverimage

Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo med 14. in 17. marcem merila za svoj četrti nastop na olimpijskih igrah. Zdaj so znani tudi točni termini tekem kvalifikacijskega turnirja v španskem Granollersu. Mednarodna rokometna zveza IHF je namreč potrdila, da se bo Slovenija v drugem krogu s Španijo pomerila 15. marca.

Že prej je bilo jasno, da bo prvi dvoboj 14. marca igrala proti Braziliji, zadnja slovenska tekma te skupine proti Bahrajnu pa je bila določena za 17. marec. Na OI v Parizu bosta napredovali dve najboljši reprezentanci.

Slovenski igralci si bodo na turnirju v Granollersu skušali izboriti četrti nastop na poletnih olimpijskih igrah po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016.

Tekme Slovenije v kvalifikacijah za OI:

1. krog, četrtek, 14. marec:SLOVENIJA – BRAZILIJA

2. krog, petek, 15. marec:SLOVENIJA – ŠPANIJA

3. krog, nedelja, 17. marec:SLOVENIJA – BAHRAJN

Zormanov seznam

Selektor Uroš Zorman je v ponedeljek na novinarski konferenci predstavil razširjeni seznam igralcev, na katere računa na v prihodnjem obdobju. Med vratarji so to Jože Baznik, Klemen Ferlin, Urh Kastelic, Urban Lesjak in Miljan Vujović med krilnimi igralci pa Tim Cokan, Blaž Janc, Staš Slatinek Jovičič, Uroš Knavs, Tilen Kodrin, Gašper Marguč in Domen Novak.

Zunanji igralci so Dean Bombač, Nejc Cehte, Jure Dolenec, Timotej Grmšek, Gašper Horvat, Mitja Janc, Aleks Kavčič, Tadej Kljun, Grega Krečič, Borut Mačkovšek, Vid Miklavec, Staš Skube, Tilen Strmljan, Peter Šiško, Aleks Vlah in Miha Zarabec, krožni napadalci pa Blaž Blagotinšek, Jernej Drobež, Matej Gaber, Kristjan Horžen, Matic Suholežnik in Miha Žvižej.

Od prvokategornikov bo v predmestju Barcelone manjkal že dlje časa poškodovani Domen Makuc, v primerjavi z nedavnim evropskim prvenstvom v Nemčiji, kjer so slovenski rokometaši zasedli šesto mesto, pa je na seznamu tudi Blaž Janc, ki je januarsko celinsko tekmovanje izpustil zaradi zdravstvenih težav.

Foto: Profimedia

Druga kvalifikacijska turnirja bosta v Hannovru in Tatabanyi. V Nemčiji bodo poleg domače reprezentance nastopili še Alžirija, Hrvaška in Avstrija, na Madžarskem pa Norveška, Portugalska in Tunizija.

Na olimpijske igre so se že uvrstili Francija (gostiteljica), Danska (svetovna prvakinja), Japonska (zmagovalka azijskih kvalifikacij), Argentina (južnoameriška prvakinja), Švedska (najvišje uvrščena reprezentanca evropskega prvenstva brez mesta na olimpijskih igrah) in Egipt (afriški prvak).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!