Ocvirk: Selektorja ne razumem, a si vseeno zelo želim igrati za reprezentanco

Evropa 8. Jun 202319:00 0 komentarjev
Gregor Ocvirk rokomet
Foto: Guliver Images

Klubska rokometna sezona na stari celini se počasi zaključuje. Bliža se vrhunec v ligi prvakov, pod okriljem Evropske rokometne zveze (EHF) pa smo že dobili zmagovalca v evropski ligi in evropskem pokalu. V slednjem se je zmage z Vojvodino razveselil Gregor Ocvirk, ki je s Slovenijo leta 2018 v Celju osvojil mladinsko evropsko prvenstvo.

24-letni Ocvirk je od leta 2021 član Vojvodine iz Novega Sada. Klub je v preteklem desetletju absolutni vladar srbskega rokometa, kar je z državnim naslovom potrdil tudi v tej sezoni. Vojvodina je letošnjo sezono v ARKUS ligi sklenila s 24 zmagami in le dvema porazoma v rednem delu, nato pa v končnici brez praske ugnala Pančevo in v finalu še Partizan. Levi zunanji igralec, ki ga krasi izjemen strel od daleč, je v tej sezoni v ligi dosegel 88 golov, že do danes pa se je razveselil treh lovorik. To nedeljo ima Vojvodina priložnost, da v Pokalu Srbije premaga Pančevo in poskrbi za še slajši zaključek tekmovalnega leta.

“Sezona je bila za klub zgodovinska. Pred začetkom sezone ni nihče pričakoval takšnega razpleta. Upam, da jo bomo sklenili še s četrto lovoriko,” se nazaj ozira Ocvirk, ki je z Vojvodino srbskemu rokometu priigral sploh prvo mednarodno lovoriko po letu 2001. Najboljši levi zunanji igralec mladinskega evropskega prvenstva leta 2018 je lahko zadovoljen tudi s svojimi individualnimi dosežki, med drugim je bil tudi MVP finala vsesrbrskega pokala. “Kaj naj rečem zase? V ligi nisem bil na nivoju, ki si ga želim. Odigral sem nekaj dobrih in nekaj slabših tekem, a vedno igral za ekipo. V evropskem pokalu pa mislim, da sem dobro odigral vse tekme. Nekajkrat v sezoni sem bil izbran za igralca tekme, a menim, da je na koncu veliko pomembnejši uspeh celotnega kluba.”

Vojvodina si je v finalu srbske lige proti Partizanu zagotovila svoj 11. državni naslov. Foto: Guliver Images

Rad bi še podaljšal pogodbo z Vojvodino in igral za Slovenijo

Vojvodina, ki je na poti do končne zmage v evropskem pokalu izločila tudi RK Gorenje Velenje, je klub, kjer se je Gregor Ocvirk v zadnjem obdobju zares dobro znašel in stabiliziral. Njegov talent nikdar ni bil sporen, za idealen razvoj pa je potreboval primerno okolje. Kot kaže, ga je našel. “V Novem Sadu se počutim kot doma. Ne muči me domotožje, mesto me je sprejelo kot svojega. Omogočeno mi je vse, kar profesionalen športnik potrebuje. Poskrbljeno je za prehrano, vrhunske treninge, fitnes, stanovanje in tako naprej. Naslednja sezona bo moja tretja pri Vojvodini. Klub je na vedno višjem nivoju, v prihodnji sezoni se bo igrala evropska liga. Moja želja je, da bi še podaljšal pogodbo.”

Klubska kariera Gregorja Ocvirka:

  • 2009 – 2018 RK Celje Pivovarna Laško (vmes posoje v RK Slovenj Gradec, RK Jeruzalem Ormož in RK Maribor Branik)
  • 2018 RK Vardar
  • 2019 RK Jeruzalem Ormož
  • 2019 – 2021 IFK Kristianstad
  • od 2021 RK Vojvodina

Produkt celjske rokometne šole je bil vselej pomemben člen mladih slovenskih reprezntanc, na pravi preboj v članski konkurenci pa še čaka. V dresu Slovenije je sicer že dočakal debi, pod taktirko Uroša Zormana pa vpoklica še ni prejel. “Reprezentanco vedno spremljam. Sanje vsakega športnika so, da igra za reprezentanco in da gre na veliko tekmovanje. Ampak kot sem že rekel v intervjuju za ŠD Šport, mi nekatere odločitve selektorja Uroša Zormana niso jasne. Na seznamu so velikokrat igralci, ki niso prve violine niti v svojih klubih, ki so v ligah rangirani med petim in desetim mestom. Ampak to je vprašanje za selektorja. Vsekakor pa imam željo, da prejmem vpoklic v reprezentanco in zanjo redno igram.”

Barcelona bo v Kölnu lovila 12. naslov v ligi prvakov. Foto: Guliver Images

Evropska rokometna sezona se bo sicer tudi letos tradicionalno sklenila z zaključnim turnirjem lige prvakov, ki ga bo Köln gostil 17. in 18. junija. Za naslov se bodo borili tudi trije slovenski igralci, Marko Bezjak (Magdeburg) in Blaž Janc ter Domen Makuc (Barcelona). ‘Slovenski’ dvoboj bomo pospremili v polfinalu, finale pa bo slovensko obarvan tudi zaradi sodniške ekipe. Kot smo že poročali, bosta pravico v finalu lige prvakov delila Bojan Lah in David Sok. “Spremljam tudi ligo prvakov. Vesel sem za vse slovenske igralce, še posebej pa privoščim vsem svojim nekdanjim klubskim in reprezentančnim kolegom. Vsem našim, ki bodo zaigrali na zaključnem turnirju, želim vso srečo. Sam sem sicer mnenja, da je Barcelona premočna in brez konkurence. Kot tak majhen narod imamo vrhunske športnike in tudi sodnike. Želim jima, da odsodita svojo najboljšo tekmo,” je z napovedjo za sklepni del evropske rokometne sezone naš pogovor končal Gregor Ocvirk.