Krim v Ligi prvakinj klonil proti Bukarešti

Rokomet ostalo 7. Nov 202019:27 > 19:32
Facebook RK Krim

Rokometašice Krima so na srečanju Lige prvakinj doma izgubile proti Bukarešti s 23:25, kar je že njihov četrti poraz na šestih tekmah.

Krim, ki je igral brez kapetanke Nine Žabjek (koronavirus), je v Ligi prvakinj doživel drugi zaporedni poraz, skupno so ljubljanske rokometašice na šestih tekmah zmagale enkrat, enkrat igrale neodločeno in štirikrat izgubile. V skupini A so trenutno na 7. mestu, medtem ko se je CSM Bukarešta, za katero igra kar pet nekdanjih igalk Krima, z zmago zavihtel na vrh lestvice.

Srečanje so precej bolje začele gostje, ki so povedle s 5:1. Po minuti odmora so se Krimovke zbrale in prišle do izenačenja na 6:6. Sledile so minute Romunk, ki so zadevale kot za stavo in prišle do visokega vodstva z 12:7. Krim je nato znova začel topiti prednost tekmic in na odmor so gostje odšle s prednostjo enega gola (12:11). 

V drugem polčasu je Krim začel bolje in s tremi zaporednimi zadetki prišel do vodstva s 14:12. Sledil je nov preobrat, Bukarešta je z delnim izidom 10:3 prišla do prednosti petih zadetkov (22:17). V zaključku srečanja se je Krim uspel približati na dva gola zaostanka, kaj več pa ni šlo in Romunke so slavile zmago s 25:23. 

Za Bukarešto je 5 zadetkov dosegla Lazović, 4 pa Cvijić, pri Krimu je bila najboljša strelka da Silva z 8 goli.