Florijani praznovali 20. obletnico delovanja

Rokomet ostalo 13. Jan 201413:32 > 14:06

Celje – V teh dneh je celjska navijaška skupina Florijani praznovala 20. obletnico svojega delovanja. Florijani so častitljivi jubilej praznovali skupaj s svojimi junaki iz Celja Pivovarne Laško.

V Sloveniji ni prav veliko navijaških skupin, ki se lahko pohvalijo z dvajsetletnim delovanjem. Ob bok Florijanov lahko postavimo le še mariborske Viole in ljubljanske Green Dragonse, ki so v osnovi nogometni navijači. V rokometnem smislu pa Florijanom v Sloveniji in tudi širše ni para.

Na svojo navijaško skupino so ponosni tudi v najuspešnejšem slovenskem rokometnem klubskem kolektivu. “V dolgoletni zgodovini RK Celje Pivovarna Laško smo doživljali mnoge vzpone in padce, dosegli mnoge uspehe in osvojili mnogo trofej ter pokalov. Vsa posamezna obdobja predstavljajo posebna poglavja v zgodovini kluba, zadnjih 20 let pa smo veseli, da imamo še eno posebno, takšno, s katerim se lahko pohvali le malo slovenskih klubov,” so Celjani zapisali na uradni spletni strani.

Florijani definitivno predstavljajo takšno poglavje našega kluba. Zvesto nas spremljajo na vsa domača srečanja in na vse, oziroma večini evropskih tekem, kar je nekaj, česar v rokometu ne vidimo pogosto. S svojim delom, navijanjem in odnosom, predstavljajo nekaj na kar smo v klubu izredno ponosni in s ponosom predstavljamo drugim,” so še zapisali pivovarji, ki si v prihodnosti želijo še boljšega in tesnejšega sodelovanja z eno najboljših navijaških skupin v Evropi.

Florijanom ob častitiljivi obletnici vse najboljše želimo tudi iz uredništva Sport Kluba!

Author: Ž. Š., Foto: FB/Celje Pivovarna Laško, Gregor Katič