Krimovke kljub težavam odločno naprej

Rokomet ostalo 28. Jan 201413:56 > 29. Jan 2014 10:13

Ljubljana – Ta vikend se začenja drugi del rokometne Lige prvakinj. Krimovke v soboto ob 20.30 v Stožicah gostijo Larvik (v živo na SK 1). Tigrice se kljub finančnim težavam ne predajajo.

Pri Krim Mercatorju so pred dnevi priznali, da se je klub znašel v precejšnjih finančnih težavah, ki se jih trudijo kar najhitreje izkoreniniti. Bržkone bodo Galjevico zapustile dve ali tri tujke, sicer pa cilj v letošnji sezoni ostajajo nespremenjeni. Krimovke že v soboto nadaljujejo z drugim delom Lige prvakinj, v katerem se bodo po dvakrat pomerile z Larvikom, Györijem in Budućnostjo. Brez težav lahko zapišemo, da gre za skupino smrti.

Krimovke se kljub temu ne predajajo. Prva tekma jih čaka že v soboto, ko v Stožice prihaja Larvik. Norvežanke so v minuli sezoni Ljubljančankam preprečile pot do finala. Tigrice se letos želijo oddolžiti norveški ekipi, v taktični pripravi in pripravljalnih dvobojih pa so jim pomagali kar fantje RK Krim, ki prevzemajo hiter tempo igre nasprotnic ter predstavljajo tudi močnejšo različico norveške obrambe.

Svoje načrte imajo tudi pri Larviku. “Györ vidim kot favorita naše skupine, za preostalo mesto na zaključnem turnirju pa se bomo verjetno udarile preostale tri ekipe,” je pred gostovanjem v slovenski prestolnici dejal pomočnik trenerja Tor Odvar Moen in nadaljeval: “Verjetno bomo morali zmagati domače tekme, če se želimo uvrstiti na zaključni turnir, nato pa poskušati odščipniti kakšno točko na gostovanju. Priložnost morda prihaja že na prvi tekmi proti Krimu. Mi bomo v napadalni poziciji, mislim, da bo pritisk na Krimu. Nikoli ni lepo izgubiti prve domače tekme.” Seveda so težave Krima prišle tudi do norveškega tabora. “Igrali bomo proti igralkam, ki bodo prišle na igrišče,” se Moen vsaj navzven preveč ne ozira na težave tigric.

V soboto si boste pred tekmo Krima ob 18.30 na SK 1 lahko v živo ogledali tudi obračun Györa proti Budućnosti.

Author: Ž. Š., Foto: Krim Mercator/Facebook