Ob 20.00 v živo na SK 3: Aktualni evropski prvaki v Velenju

Rokomet ostalo 5. Feb 201411:08 > 11:12

Velenje – Rokometaše Gorenja danes čaka morda celo najlažja preizkušnja v Ligi prvakov, saj se dobro zavedajo, da proti Hamburgu nimajo česa izgubiti, lahko le ogromno pridobijo. Obračun aktualnih slovenskih in evropskih prvakov si od 20.00 naprej ekskluzivno oglejte na SK 3!

Po nekoliko daljšem zimskem premoru zaradi evropskega prvenstva na Danskem se v teh dneh nadaljujejo boji v Ligi prvakov. Gorenje nocoj gosti HSV Hamburg, ena najboljših ekip na stari celini. Prvi med enakimi je zagotovo hrvaški zvezdnik Domagoj Duvnjak, tudi uradno najboljši igralec na svetu leta 2013.

  • NE SPREGLEJTE: Celje PL v nedeljo gostuje pri St. Petersburgu. Ekskluzivni prenos ob 13.00 na SK 3!

Prva tekma v Nemčiji se je končala z visoko zmago Hamburga z 41:32. Domači strateg Ivan Vajdl se dobro zaveda razmerja moči, a vendarle ne meče puške v koruzo. “Upam, da moji varovanci ne bodo podlegli pritisku, hkrati pa se nadejam, da do tekmecev iz Hamburga ne bodo imeli tako previdnega in strahospoštljivega odnosa na igrišču, kot smo ga imeli na prvi medsebojni tekmi v Nemčiji. Ključ do uspeha bo igra v obrambi, tudi na sredini tekmi, tako kot na vseh drugih, pa gremo na zmago, čeprav bo zavoljo izjemne kakovosti Hamburga težko dosegljiva,” napoveduje trener slovenskih prvakov.

Gorenje trenutno v skupini D drži željeno četrto mesto, ki vodi v osmino finala.

Liga prvakov, 8. krog, skupina D:

Sreda, ob 20.00 v živo na SK 3:

Gorenje Velenje – HSV Hamburg

La Rioja – Aalborg
Flensburg – Drott Halmstad

Lestvica: 1. Hamburg 12 točk, 2. Flensburg 9, 3. Aalborg 8, 4. Gorenje 6, 5. La Rioja 4, 6. Halmstad 1

Author: Ž. Š., Foto: RK Gorenje/Facebook