Gorenje na sever Evrope po točko

Rokomet ostalo 14. Feb 201413:45 > 13:46

Ljubljana – Ta vikend tudi rokometaše Gorenja čaka tekma 9. kroga Lige prvakov. Ose odhajajo na sever Evrope, kjer jih v nedeljo ob 14.15 čaka srečanje z Aalborgom – ekskluzivni prenos srečanja na SK 3!

Po zmagi na štajerskem derbiju v državnem prvenstvu rokometaše Gorenja že v nedeljo čaka nova zahtevna preizkušnja. Ose v 9. krogu Lige prvakov gostujejo pri danskem Aalborgu, ki je slavil že na prvi tekmi v Velenju, favorit je tudi tokrat, toda slovenski državni prvaki so odločeni drago prodati svojo kožo.

Že v nedeljo nas čaka izjemno zahteven obračun proti kakovostnemu danskemu predstavniku. Škoda, da smo proti njemu izgubili na domačem igrišču. Na tem dvoboju smo prikazali daleč najslabšo predstavo v ligi prvakov v tej sezoni, na Danskem bomo zelo težko nadoknadili zamujeno priložnost,” napoveduje velenjski strateg Ivan Vajdl.

  • NE SPREGLEJTE: V soboto ob 16.15 v živo na SK 3 veliki derbi skupine C med Barcelono in PSG!

Velenjčani se bodo za mesto v osmini finala vse do zadnjega očitno borili s špansko La Riojo. Španci imajo v primerjavi z Velenjčani nekoliko lažji razpored, saj jih v zadnjem krogu čaka zadnjeuvrščeni Drott, medtem ko se bo Gorenje pomerilo s Flensburgom.

Naš primaren cilj na nedeljski tekmi na Danskem bo zaustaviti navezo zunanje vrste s krožnim napadalcem. V vsakem primeru bomo naskakovali zmago, predvsem pa bomo skušali izkoristiti zelo spremenljivo predstavo danske ekipe, ki je na zadnjih tekmah prikazala velika nihanja v svoji igri,” se nadeja Vajdl.

Liga prvakov, skupina D, 9. krog:


Nedelja, od 14.15 v živo na SK 3:

Aalborg – Gorenje Velenje

Drott Halmstad – Hamburg

Flensburg : La Rioja 37:25

Lestvica: 1. Flensburg 15 točk, 2. Hamburg 14, 3. Aalborg 8, 4. Gorenje 6, 5. La Rioja 6, 6. Halmstad 1

Author: Ž. Š., Foto: RK Gorenje/Facebook