Gorenje čaka še smetana na torti

Rokomet ostalo 21. Feb 201413:59 > 14:00

Ljubljana – Rokometaše velenjskega Gorenja v soboto čaka še zadnje dejanje v skupinskem delu Lige prvakov. Potem ko so si že zagotovili nastopanje v osmini finala, ose obračun proti Flensburgu pričakujejo povsem neobremenjeno. Ekskluzivni prenos v soboto ob 20.30 v živo na SK 1.

Trener Gorenja Ivan Vajdl je v zadnjem času lahko izjemno zadovoljen s formo svojih varovancev. Zmage nizajo kot po tekočem traku, v domačem prvenstvu zasedajo vodilno pozicijo, v Ligi prvakov so si že pred zadnjim krogom in obrčaunom s Flensburgom zagotovili nastop v osmini finala. Velenjčani v soboto v Rdeči dvorani gostijo tretjuvrščeno ekipo nemške Bundeslige, ki je po besedah trenerja slovenskih prvakov, premagljiv, a le če bo obramba na pravem mestu: “Če želimo poseči po točkah, moramo prikazati podobno obrambo kot smo jo proti Aalborgu. Tam smo v ključnih trenutkih odigrali po pameti, predvsem pa smo pred polno dvorano, kjer je bilo okoli 4500 ljudi, vzdržali pritisk. To nam je dalo novo izkušnjo in tudi na tekmi v Velenju si želimo, da se dvorana napolni in da bodo naši navijači tisti, ki bodo tvorili pritisk na gostujoče igralce.

Z zmago v Aalborgu smo dosegli željen cilj in se plasirali med šestnajst najboljših. Pred nami je sedaj še ena tekma, v goste pa prihaja Flensburg. Gre za nemškega predstavnika, proti kateremu nimamo kaj izgubiti in zaradi tega lahko tekmo pričnemo povsem sproščeno. To je ekipa, ki spada v vrh nemške Bundeslige. Gre za dobro selekcionirano jedro, ki ima na vsaki poziciji dva ali celo tri enakovredno kvalitetne igralce. Dejstvo je, da se veliko vrti okoli srednjega zunanjega Mogesena, ki je tudi eden glavnih akterjev v danski reprezentanci, tukaj pa sta še desna zunanja, Glandorf in Weinhold, ki sta člana nemške reprezentance. Na poziciji levega zunanjega je Gustafsson in pa Nenadič, ki je trenutno poškodovan. Ne smemo pozabiti na močna in okretna krožna napadalca, ter oba krila, Eggerta in Svana. Na koncu še pridemo do vratarjev, kjer se je predvsem Andersson, s svojimi vrhunskimi predstavami v Velenju, vtisnil v spomin že lani, ko je v ključnih trenutkih zaklenil svoja vrata,” je dodal Vajdl in nekaj besed namenil še obrambi: “Na prvi tekmi smo videli, da smo se v določenih trenutkih lahko kosali z njimi, sploh takrat, ko smo obrambo spremenili v 5-1 in to bomo tudi tokrat imeli v rezervi.  Vendar, če bo obramba delovala tako kot je na tekmi proti Aalborgu, potem bomo lahko tudi s postavitvijo 6-0, več kot uspešno ustavljali nemški napad.

Velenjčani so se s Flensburgom srečali tudi v lanski sezoni, ko so bili boljši v osmini finala. “Dosegli smo primaren cilj, ki smo si ga zastavili pred pričetkom sezone in to je nadaljevanje med šestnajst najboljših v  Evropi. Z zmago na Danskem smo dobili potrebno samozavest, pokazali smo, da znamo igrati čvrsto obrambo in mislim, da če to prenesemo na tekmo s Flensburgom, potem imamo možnosti za nove točke. Vemo, da Nemci ne morejo po lestvici ne gor ne dol in praktično nimajo česa dobiti, medtem ko mi na tej tekmi nimamo kaj izgubiti in tukaj mislim, da smo najbolj nevarni. Pričakujem eno lepo tekmo, pri čemer pa si želimo in upamo, da bo dvorana končno polna. Mislim, da si to tako mlada ekipa, ki od nje pred sezono ni nihče pričakoval takšnih rezultatov, zasluži,” se Janez Gams nadeja tudi glasne pomoči s tribun.

Dvoboj Gorenja in Flensburga si v soboto od 20.30 naprej oglejte ekskluzivno na SK 1.

Liga prvakov, 10. krog:

Skupina D

Sobota, ob 20.30 v živo na SK 1:
Gorenje Velenje – Flensburg

Hamburg – Aalborg

La Rioja : Drott Halmstad 38:34

Lestvica: 1. Hamburg 16 točk, 2. Flensburg 15, 3. Gorenje 8, 4. Flensburg 8, 5. La Rioja 8, 6. Halmstad 1

Author: Ž. Š., Foto: RK Gorenje/Facebook