Velenjčani in Celjani ciljajo na presenečenje

Rokomet ostalo 21. Mar 201415:13 > 15:14

Ljubljana – Najboljša slovenska rokometna kluba, Gorenje in Celje Pivovarno Laško, za vikend čakati prvi preizkušnji osmine finala Lige prvakov – obe si v ekskluzivnem prenosu oglejte na SK 1.  

Tako igralci Gorenja kot Celja Pivovarne Laško niso favoriti za napredovanje, a oboji zagotavljajo, da bodo naredili vse, da kar čim dražje prodajo svojo kožo. Ose v soboto čaka domači obračun s PSG (ob 20.30 v živo na SK 1), pivovarji bodo na zadnji dan v tednu v Zlatorogu pozdravili Flensburg (ob 19.15 v živo na SK 1).

V prvi vrsti se ne smemo ustrašiti nasprotnika, poleg tega pa moramo, v kolikor ne bodo stoodstotni, to izkoristiti. Tako v Ligi prvakov, kot tudi v domačem prvenstvu, so nihali in to za nas pomeni nekaj več manevrskega prostora. Upam, da bodo ta nihanja prisotna tudi v soboto, seveda pod pogojem, da smo tudi mi na najboljši možni ravni. V kolikor se to zgodi, bo tekma zelo odprta,” si velenjski strateg Ivan Vajdl želi predvsem, da se njegovi varovanci ne bi ustrašili zvenečih imen v francoski zasedbi: “Na tekmi proti Vardarju so imeli pri obrambi 5-1 težave, prav tako se niso znašli na Metalurgovo 6-0 postavitev, ampak ne glede na vse, je ekipa sestavljena iz takšnih posameznikov, ki lahko tekmo sami odločijo. Že samo, če izpostavim Narcissa in Hansna, sta to dva igralca, ki nimata težav z doseganjem zadetkov in če ju bomo zgolj za trenutek pustili same, potem bosta to izkoristila. Ustaviti bomo morali naveze s krožnimi napadalci, paziti pa moramo tudi na Abaloja, ki prehaja iz krilnega položaja v sredino in zna zadeti praktično iz vsakega položaja.

Težko bo v napadu igrati ena na ena, zato bomo morali v obrambi garati. V prvi vrsti bo potrebo uspešno ustaviti njihove izrazite strelce, preko tega pa priti do protinapadov, kjer bo potrebno tudi zadeti,” je dodal Mario Šoštarič, ki se že veseli dvojnega obračun z zvezdniki svetovnega rokometa.

Tamše: Niso tipični Nemci

Tudi v Celju že z nestrpnostjo pričakujejo nadaljevanje evropske sezone. “Flensburg je bil pred sezono eden glavnih favoritov za nemški naslov, a so jih nato ustavile poškodbe. Kljub temu so še vedno v vrhu, v zadnjih tekmah pa znova kažejo izjemne predstave. Poleg tega so njihovi načrti visoki tudi v Ligi prvakov, tako da bomo v nedeljo gostili resnično izjemno ekipo z odličnimi posamezniki. Ta je tudi že lep čas skupaj in četi trenerja Ljubomirja Vranješa se je praktično priključil le Draško Nenadič. Sam sem že večkrat dejal, da zame igrajo najlepši rokomet v Nemčiji, je ekipa, ki ve kaj hoče in v vseh fazah rokometa deluje premišljeno. Ne gojijo tipičnega nemškega sloga igre, temveč ima njihova igra glavo in rep. Kvaliteto imajo na vsakem igralnem mestu, ne eno, temveč po dva enakovredna igralca. Največja nevarnost je prav njihova ekipa kot celota, zato se moramo pripraviti optimalno, da bi lahko upali na presenečenje, kar je nekaj česar si vsi skupaj želimo in na kar pred polno dvorano upamo. Ne smemo si privoščiti napak, saj jih bodo kaznovali, to poznam že od lanske sezone in vem kako bodo delovali. Popolnoma osredotočeni bomo morali biti vseh 120 minut tega dvoboja in odigrati tako, kot se bomo dogovorili,” je obračun z nemškim predstavnikom napovedal trener Celja Branko Tamše.

Da bi Celjani lahko upali na uspeh, je eden izmed pogojev tudi učinek vratarjev, česar se zaveda celjski branilec mreže, Matevž Skok: “V današnjem rokometu je izjemno pomemben učinek vratarjev. Redko katera tekma, kjer vratarji ne dodajo svojega deleža se konča v tvojo korist in tako bo tudi tokrat. Vratar je faktor, ki lahko prevesi tehtnico na stran ekipe in ne dvomim, da se ne bi do nedelje dobro pripravil na tokratnega nasprotnika. Seveda bo tako tudi z mojimi soigralci, ko je medsebojno sodelovanje za večje število obramb izjemno pomembno, to seveda pomeni, da so obrambe vratarjev tudi zasluga soigralcev. Pomembna je ekipa in njeno delovanje. Nasproti nam bodo stali vrhunski igralci, sploh ne bi izpostavljal posameznikov, saj gre za izjemen kolektiv, ki ima dva vrhunska vratarja. Ta sta sicer mnogo izkušenejša, a tudi mladost ima svoje prednosti in verjamem, da bo ta tokrat tista, ki bo pretehtala na tej tekmi.”

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme:

Sobota, ob 20.30 v živo na SK 1:
Gorenje Velenje – PSG

Nedelja, ob 19.15 v živo na SK 1:

Celje Pivovarna Laško – Flensburg

Motor Zaporožje – Kiel
Aalborg – Barcelona
Vardar Skopje – HSV Hamburg
Wisla Plock – Veszprem
Metalurg – Kolding
Targi Kielce – Rhein-Neckar Löwen

Author: Ž. Š., Foto: FB/Celje Pivovarna Laško, Gregor Katič