Celjanom 18. ali Gorenju četrti naslov državnega prvaka?

Rokomet ostalo 21. Maj 201420:15 > 20:17
Ljubljana – V petek bo jasno, kdo se bo veselil zmage v slovenskem rokometnem državnem prvenstvu. Neposredni obračun za prvo mesto v 1. NLB Leasing ligi iz velenjske Rdeče dvorane med Gorenjem in Celjem Pivovarno Laško si v petek ob 19:30 ekskluzivno oglejte na SK 1!
Čeprav so Celjani daleč najtrofejnejši klub na sončni strani Alp, so v zadnjem obdobju več uspehov poželi rokometaši Gorenja. Ose letos lovijo že tretji zaporedni naslov državnih prvakov, čeprav jih čaka presneto težka naloga, če se bodo želeli dokopati do njega. 
Ekipi sta res točkovno izenačeni, a Velenjčani za nov naslov, skupno četrti, potrebujejo obe točki. Nabito polna Rdeča dvorana bo na strani varovancev Ivana Vajdla, ki ima pri sestavi ekip kar nekaj skrbi. Največ sivih las mu seveda povzroča poškodba prvega med enakimi Staša Skubeta. Nastop mladega organizatorja igre je pod velikim vprašajem, čeprav v Zlatorogu ne dvomijo, da bo nastopil.
Celjani na drugi strani večjih težav nimajo. Kdaj so igrišče nazadnje zapuščali s sklonjenimi glavami, so verjetno že pozabili, odlično formo so nenazadnje potrdili minuli konec tedna, ko so se poigrali s tretjeuvrščenim Mariborom. Pivovarjem za 18. zvezdico v samostojni Sloveniji zadošča že neodločen izid, toda poznavajoč razmišljanje Branka Tamšeta, ki se tokrat prvi vrača v “svojo” Rdečo dvorano, bodo zagotovo napadli zmago.
Kdo bo srečnejši, spremljajte v petek od 19:30 naprej v živo na SK 1. Tekmo bo za vas komentiral Miha Penko, medtem ko bo Domen Žnidarič ob robu igrišča lovil ekskluzivne izjave in vas še bolj približal rokometnemu spektaklu v Saleški dolini.  

1. NLB Leasing liga, 10. krog:

Petek, ob 19:30 v živo na SK 1:
Gorenje Velenje – Celje Pivovarna Laško

Maribor Branik – Ribnica Riko Hiše
Trimo Trebnje – Sevnica

Lestvica:
1. Celje Pivovarna Laško 56 točk
2. Gorenje Velenje 56
3. Maribor Branik 46
4. Ribnica Riko Hiše 33
5. Trimo Trebnje 30
6. Sevnica 19

Author: Ž. Š., Foto: Gorenje Velenje/Facebook