Ob 19:15 v živo na SK 1: Tekma za zgodovino, tekma na vse ali nič

Rokomet ostalo 23. Maj 201414:26 > 15:19

Ljubljana – Danes bo znano, kdo se bo naslednje leto dni ponašal z nazivom najboljšega rokometnega kolektiva na sončni strani Alp. Ali Gorenje ali Celje Pivovarna Laško? V obeh taborih pravijo, da favorita ni. Edini pravi odgovor bo ponudilo igrišče. Oglejte si neposredni obračun za naslov prvaka v 1. NLB Leasing ligi ob 19:15 v živo na SK1.

Ali Gorenje Velenje četrtič ali pa Celje Pivovarna Laško osemnajstič? V letošnji sezoni 1. NLB Leasing lige čakamo le še odgovor na to vprašanje. V boljšem položaju so pivovarji, ki jim za naslov zadostuje le točka, Velenjčani na drugi strani potrebujejo obe. Rdeča dvorana bo pokala po šivih, vsi tisti, ki ste ostali brez vstopnice, pa si srečanje oglejte na SK 1, kjer bomo s prenosom začenjali 15 minut pred začetkom ob 19:15.

“To je tekma, ko bo vsak igralec obeh ekip najbolj verjel vase, v svoje znanje, pogum in v svoje srce. Posebna je tudi zaradi tega, ker odloča o naslovu prvaka za obe ekipi in ni pomembno kaj je bilo včeraj, kako si igral v zadnjem obdobju in kaj bo v naslednjih dneh. Pomembno je le to kako se boš odrezal v teh šestdesetih minutah igre, tekme, ki ima velik vložek. Prinaša naslov državnega prvaka, za eno ekipo pa ga odnaša. Da smo danes v tem položaju, se lahko zahvalimo naši potrpežljivosti, pametnemu, načrtnemu in poštenemu delu. Zaradi tega lahko na tej tekmi sami odločamo o svoji usodi, pa čeprav še dober mesec dni nazaj ni nihče napovedoval kaj takšnega. Na tekmi bomo naredili vse, da nam na koncu uspe, vendar se zavedamo, da bo to zelo težko in da je pred nami izjemno zahtevna naloga. Celje v Velenju ni zmagalo že tri leta in za naslov prvakov bo potrebno prekiniti tudi to tradicijo. Verjamem, da bomo imeli v dvorani bučno podporo naših navijačev na čelu s Florijani in da bodo ti dali igralcem še dodatno podporo in moč, ki jo v takšnem obračunu potrebujejo. Če bomo vseh 60 minut odigrali z glavo, mirno in preudarno, spoštovali vse dogovore  in bomo maksimalno skoncentrirani na naše naloge, potem bomo blizu cilju,” je pred “tekmo leta” dejal celjski strateg, sicer pa nekdanji član Gorenja, Brano Tamše.

Velenjčani bodo nastopil brez prvega organizatorja igre Staša Skubeta. “Čaka nas lepa, predvsem pa borbena tekma. Tukaj bi jaz prednost prepustil gostom, ki imajo trenutno predvsem na račun okrepitev precej daljšo klop, a vseeno verjamem v svoje soigralce, da bodo iz sebe iztisnili maksimum in se borili do konca. Žal mi je, da ne morem pomagati svojim soigralcem. Skozi celotno sezono smo se borili, dihali kot eno in ni mi vseeno. Kljub moji odsotnosti pa mislim, da se lahko postavimo po robu favoriziranim Celjanom. Letos je v Rdeči dvorani padel že Pariz, in če smo lahko premagali njih, potem ne vidim razloga, zakaj ne bi še naših mestnih sosedov,” pa mladi zvezdnik zaenkrat še vedno aktualnih državnih prvakov razmišlja zgolj pozitivno.

Kdo bo srečnejši na koncu, od 19:15 v živo spremljajte na SK 1.

1. NLB Leasing liga, 10. krog:Petek, ob 19:15 v živo na SK 1:Gorenje Velenje – Celje Pivovarna LaškoMaribor Branik – Ribnica Riko HišeTrimo Trebnje – SevnicaLestvica:1. Celje Pivovarna Laško 56 točk2. Gorenje Velenje 563. Maribor Branik 464. Ribnica Riko Hiše 335. Trimo Trebnje 306. Sevnica 19

Author: Ž. Š., Foto: Gorenje/Facebook