Flensburg prvič na evropskem vrhu

Rokomet ostalo 1. Jun 201420:19 > 02. Jun 2014 10:39
Ljubljana – Po Kielu in Hamburgu je nemško vladavino v rokometni Ligi prvakov nadaljeval Flensburg, ki je v velikem finalu v Könu po odličnem drugem polčasu Kiel odpravil s 30:28. V tekmi za tretje mesto Barcelona boljša od Veszprema.
Flensburg je na poti do prvega evropskega naslova v osmini finala opravil tudi s Celjem Pivovarno Laško, čeprav je na prvi tekmi v Zlatorogu moral podpisati predajo. A očitno pri Flensburgu vedno začnejo nekoliko bolj umirjeno, v zaključku pa pritisnejo na vso moč. 
Kiel je namreč v finalu začel veliko bolje in po zaslugi trdne obrambe kar nekaj časa vodil s petimi zadetki prednosti. V drugem delu prvega polčasa pa je Flensburg začel mleti. Kiel je na odmor odšel s prednostjo dveh zadetkov, v drugem polčasu pa se je razigral vratar Flensburga Mattias Andersson. Njegove odlične obrambe so znali Aron Palmarsson, ki je bil tudi izbran za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja, odlično unovčiti, kar je Flensburgu na koncu prineslo zmago s 30:28.
V tekmi za tretje mesto je bila Barcelona s 26:25 boljša od Veszprema. Pri Kataloncih je bil strelsko najbolj razpoložen nekdanji pivovar Sergej Rutenka z 11 zadetki.
Liga prvakov, zaključni turnir: 
Veliki finale: Kiel : Flensburg28:30 (16:14)
Tekma za tretje mesto: Veszprem : Barcelona26:25 (9:10)

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images