Odločeni Celjani: V Zlatorogu nikomur ne bo lahko

Ljubljana – Najuspešnejši slovenski rokometni kolektiv iz Celja v novo sezono odhaja z nekoliko spremenjeno podobo, a istimi cilji. Doma želijo ohraniti primat, v Ligi prvakov (znova jo boste spremljali na programih Sport Kluba) pa se znova prebiti najmanj v osmino finala.

Celjani so predstavitev ekipe pred začetkom nove sezone opravili na strehi prenovljenega hotela Celeia. Nekje pod nebom oziroma na vrhu želijo biti tudi ob koncu sezone. Pivovarji želijo na domači sceni ubraniti državni in pokalni naslov, tudi v Ligi prvakov pa v eni najtežjih skupin (Veszprem, Vardar, Rhein Neckar Lowen, Montpellier in Čehovski medvedi) ne želijo igrati le obrobne vloge.

Ekipa je doživela lepo število sprememb, novincev je osem: Urh Kastelic, Šime Ivić, Gal Marguč, Jaka Malus, Miha Zarabec, Tilen Kodrin, Živan Pešić in Michal Kasal.

“Zadovoljen sem z opravljenim delom v času priprav, za kar sem hvaležen mojim sodelavcem v strokovni ekipi, kot tudi fantom, ki so opravili svoje delo, tako kot se od njih pričakuje. Tu so dobro delali vsi po vrsti, od staroselcev do novincev, ki so se dobro vklopili v naš kolektiv. Čaka nas dolga sezona v malce spremenjeni obliki domačega tekmovanja, ko prvi del sezone nekoliko izgublja na atraktivnosti, saj se bo o vsem odločalo v aprilu, oziroma maju, nekatere ekipe pa si bodo lahko privoščile tudi kakšen spodrsljaj. Nas na drugi strani čaka naporno tekmovanje v ligi prvakov, kjer se bomo predstavili z najmlajšo ekipo v zgodovini celjskega rokometa, ki pa zaradi tega ni manj kvalitetna. Za vse nas je privilegij biti v takšnem klubu kot je Celje Pivovarna Laško in tako mora biti za vsakega posameznika, igralca. Cilji tu so vedno visoki, najvišji in prav je tako. Vsi igralci, ki so prišli k nam, so sem pripeljani z razlogom, zato ker verjamemo vanje in ker so sposobni uresničiti vse cilje, ki smo si jih postavili ter poseči po najvišjih mestih,” je delo pred začetkom sezone povzel trener Branko Tamše in dodal: “Želim, da stopnjujejo našo formo, zavedam se da bo prihajalo do nihanj, ampak s treningom se bomo trudili, da jih zajezimo kar najhitreje, verjamem, da bomo pri tem uspešni in da bodo naši igralci hitro napredovali. Vsi že vedo, da pri meni ni kalkulacij in da sam med domačim prvenstvom in ligo prvakov ne bom delal razlik. Maksimalen pristop pričakujem na vsaki naši tekmi. Zato za nas sezona kljub spremenjenemu domačemu tekmovanju ne bo bistveno drugačna v smislu priprave na tekme. Naša največja konkurenta se bosta z Evropo začela ukvarjati malce kasneje in imata malce več časa za piljenje forme, mi moramo to doseči hitreje, saj se že konec meseca začenja liga prvakov. Tu lahko rečem, da ne glede na našo mladost, nobeni od zvezdniških ekip ne bo lahko v Zlatorogu. Naš motiv je dati vedno vse od sebe, »umreti« na igrišču za naš cilj in prikazati všečen rokomet ter na koncu zbrati čim več točk in zasesti mesta, ki si jih želimo. Z roko v roki z okoljem in našimi navijači se teh uspehov lahko nadejamo, verjamem, da se lahko kosamo z vsakim in veselimo se začetka sezone.”

Celjani so po zmagi na teniškem stadionu v Portorožu proti SVIŠ-u iz Ivančne Gorice v vitrine že pospravili prvo lovoriko za zmago v superpokalu. A tisti najpomembnejši boji šele prihajajo. “Kar nekaj igralcev je novih, a se to praktično ne vidi. Vsi so se odlično vklopili v naše delo in verjamem, da jim je tudi življenje v Celju prijetno. Za nami so zelo dobre priprave, vsekakor pa v tem trenutku še nismo na tistem nivoju, kot si vsi želimo, a takrat ko bo to potrebno pokazati na igrišču, bomo to tudi pokazali. Naša pričakovanja so visoka, želimo si biti na vrhu, zavedamo pa se, da se bomo morali za to pošteno potruditi, a za to smo tukaj. Prva lovorika je že naša, sedaj pa nas čaka še začetek sezone v domači ligi. Verjamem, da bomo že ob začetku dobro napolnili dvorano, zato že sedaj vabim vse navijače, da se nam na otvoritvi sezone v soboto pridružijo v Zlatorogu, da spoznajo nove igralce, naše nove drese in da skupaj pozdravimo naše mlade olimpijce, ki so osvojili zlato na Kitajskem,” se kapetan in eden od stebrov ekipe Luka Žvižej nadeja kar čim bolj uspešne sezone.

Vse obračune Celjanov iz Lige prvakov in tudi tiste najpomembnejše iz domačega prvenstva si boste v živo lahko ogledali na programih Sport Kluba.

Author: Ž. Š., Foto: FB/Celje PL, Gregor Katič