Tiselj: Vsako podcenjevanje se nam lahko maščuje

Ljubljana – Krim Mercator v soboto ob 20.30 v Stožicah čaka prva letošnja tekma Lige prvakinj. Tigrice se bodo udarile s Sävehofom, Tone Tiselj pa zahteva zbrano igro od prve do zadnje minute. Debi Krima med elito v živo spremljajte na SK 1.

Po zmagi na memorijalu Vinka Kandije in petih zaporednih zmagah v regionalni ligi, si Krimovke pozitivni niz želijo nadaljevati tudi v Ligi prvakov. Prve evropske nasprotnice prihajajo iz Švedske. Sävehof je brez dvoma premagljiv nasprotnik, vendar trener Tone Tiselj opozarja: “Sävehof je zanimiva, mlada, dobro selekcionirana ekipa. Igra hiter in moderen rokomet. Nosilke igre so štiri zunanje igralke. Imajo dve solidni krili, dve krožni napadalki in malo specifično vratarko, ki brani v kratkih hlačah. Gotovo je švedska ekipa bolj izkušena kot lani. Vsako morebitno podcenjevanje oziroma pristop, ki ne bo maksimalen, se nam lahko nemudoma maščuje.

Tiselj napoveduje hitrejšo igro v napadu, medtem ko je v obrambi še veliko prostora za napredek. “Vadili smo štiri obrambne postavitve: 6-0, ki smo jo v lanski sezoni igrali ves čas, 5-1 z Danielo Piedade na konici, 5 + 1 s poudarkom na nasprotnikovi levi ali desni zunanji z Majo Zrnec ali Katarino Krpež. V napadu igramo hitreje, pretok žoge je boljši in tudi po globini igramo kvalitetneje kot v lanski sezoni,” je nekaj podrobnosti razkril izkušeni strateg, ki med favorite za preboj na zaključni turni uvršča Györ, Ferencvaroš, Larvik in Vardar: “Glede na igralski kader je kakovostnejša tudi Budućnost. Seveda so dobre tudi vse ostale ekipe, ki te lahko premagajo na eni tekmi, ne verjamem pa, da imajo dovolj kakovosti za sam vrh.

Tudi Ljubljančanke ne skrivajo, da želijo najmanj med najboljše štiri. “Iz leta v leto si želimo napredovati korak za korakom. Najprej smo se uvrstili v drugi krog, v lanski sezoni v polfinale, zdaj spet želimo med štiri v Evropi,” je o Krimovih ciljih spregovoril direktor Goran Dujić, nato pa potrdil, da je Ljubljana ob Budimpešti prišla v najožji izbor za organizacijo zaključnega turnirja: “Kdaj se bodo na EHF odločili o prireditelju, težko rečem. Na Madžarskem je rokomet državni projekt. Edini lahko zagotovijo polno dvorano. Prednosti Ljubljane pa sta vsekakor infrastruktura in geografski položaj.

Na igrišču bo desna roka Tislja najstarejša igralka Sergeja Stefanišin, veliko bo odvisno tudi od Andree Penezić: “Dobro smo pripravljene, precej smo se ukvarjale s kondicijo in tempirale formo. Po dolgem času smo osvojile tudi memorialni turnir Vinka Kandije ter smo neporažene v regionalni ligi.

Obračun Krima proti Sävehofu si v soboto od 20.30 naprej oglejte ekskluzivno na SK 1.

Author: Ž. Š., Foto: Krim Mercator/Facebook