Praznik se vrača v kraljestvo Zlatoroga

Rokomet ostalo 4. Okt 201313:53 > 14:02

Celje – Ekipa Celja Pivovarne Laško se je pred nadaljevanjem bojev v domačem prvenstvu in Ligi prvakov okrepila z Rokom Praznikom, ki se vrača v domače gnezdo.

Rok Praznik je le eden od številnih vrhunskih produktov celjske rokometne šole. Danes 33-letni zunanji igralec je za člansko ekipo pivovarjev že nastopal v sezonah 1998/99 – 2000/01, nato pa kar 12 let preživel v tujini. Praznik je nazadnje nastopal za zvezdniški Paris Saint-Germain, kjer pa je po prihodu številnih zvezdnikov zanj očitno zmanjkalo prostora. Praznik bo v Zlatorogu nastopal kot nepogodbeni igralec, kar pomeni, da bo nastopal brezplačno, klub lahko ob primerni ponudbi zapusti, za Celje Pivovarno Laško naj bi sicer nastopal do konca sezone.

Zelo vesel sem, da sem se vrnil domov v moje Celje. Šele ko se podaš v tujino, se zaveš koliko je Celje in celjski klub tam cenjeno in kako se tega v Sloveniji premalo zavedamo. Tu v tem klubu in tej rokometni šoli sem pridobil večino mojega znanja, ko sem se takrat lahko učil od mnogih velikih trenerjev in igralcev. To znanje sem lahko potem v tujini in drugih klubih oplemenitil, sedaj pa se vračam nazaj tja, kjer sem začel in verjamem, da bom te moje izkušnje in znanje lahko delil s številnimi mladimi celjskimi rokometaši in jim pomagal, tako kot so drugi nekdaj pomagali meni,” je ob povratku dejal Praznik. Tudi trener Vladan Matić je tako izkušenega in kvalitetnega igralca z veseljem pozdravil v svoji dokaj mladi ekipi: “Od Roka pričakujem, da bo s svojimi izkušnjami v veliko pomoč naši ekipi. Predvsem v obrambnih nalogah pričakujem njegov velik doprinos. Z nami je že vse od priprav in s svojim pozitivnim karakterjem se je takoj vklopil v ekipo, zato nam bo lahko že takoj pomagal.

Author: Ž. Š., Foto: FB/Celje Pivovarna Laško