Pred začetkom Lige prvakinj: Krim je favorit skupine

Ljubljana – Le še en dan rokometašice Krim Mercatorja loči do uvodnega dejanja v letošnji sezoni Lige prvakov. Prva tekma jih čaka v soboto, ko bodo tigrice ob 20.30 v Stožicah gostile Sävehof – neposredni prenos na SK 1.

Krimovke so pred letošnjo sezono doživele kar nekaj sprememb. Marina Vergeljuk in Ljudmila Bodnjeva, ki sta bili še zadnji člani zlatih časov Krima, sta končali svoji karieri, v Ljubljano pa je prišlo kar nekaj novih okrepitev na čelu z aktualno evropsko prvakinjo Andjelo Bulatović. Strateg Tone Tiselj ima na voljo zanimivo igralsko zasedbo, ki ne skriva najvišjih ciljev. Sprva najmanj med najboljše štiri, nato korak po korak. Morda vse do novega naslova v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju.

Tigrice so že v minuli sezoni nakazale, v katero smer gre njihov razvoj. V kolikor bodo letos vse skupaj še nekoliko nadgradile, novo evropsko finale ni izključeno. Mimogrede, Ljubljančanke so zadnjič v finalu igrale leta 2006, drugi in obenem zadnji naslov pa je iz sezone 2002/03 in ima tako že kar dolgo brado.

Krim Mercator je v skupini s Sävehofom, Metzom in Leipzigom prvi favorit za osvojitev prvega mesta. V ljubljanskem taboru tega ne skrivajo in se tej vlogi niti ne želijo izogniti. “Imamo zelo zanimivo skupino, toda glede na našo zgodvino, je prvo mesto v tej skupini normalen rezultat za nas,” pravi direktor Goran Dujić, z njim se strinja tudi izkušena vratarka in v letošji sezoni tudi kapetanka Sergeja Stefanišin: “Krim je favorit te skupine, vendar bomo to vlogo morali potrditi na igrišču. Vsako tekmo bomo vzeli resno in se poskušali predstaviti v čim boljši možni luči. Čakamo na začetek tekmovanja, saj se že veselimo težkih tekem.

Prva evropska preizkušnja, kot že rečeno, Krimovke čaka v soboto. Srečanje proti Sävehofu si v neposrednem prenosu od 20.30 naprej oglejte na SK 1.

Liga prvakinj, 1. krog, sobota ob 20.30 v živo na SK 1:

Krim Mercator – Sävehof

Metz – Leipzig

Author: Ž. Š., Foto: Krim Mercator/Facebook