Krim s hitro igro v napadu v boj s Sävenhofom

Rokomet ostalo 5. Okt 201312:13 > 14:20

Ljubljana – Začenja se nova sezona Lige prvakinj, v prvem krogu pa naše edine predstavnice, rokometašice Krim Mercatorja gostijo švedski Sävenhof.

V prenovljeni zasedbi, ki jo vodi Tone Tiselj, naj bi prednjačila hitra igra v napadu, ki naj bi bila v tem trenutku večje orožje kot igra v obrambi. Tudi tu bo moč videti nekaj sprememb, saj so Krimovke za novo sezono uigravale tudi obrambo 5-1 in ne samo obrambe 6-0, kot je bilo to v lanski sezoni.
Sävenhof je neugoden nasprotnik, ki se je v lanski sezoni odlično kosal s Ferencvarošem in Larvikom“Gre za mlado, dobro selekcionirano ekipo, ki je na vseh igralnih mestih dobro pokrita z dvema igralkama. Ima višino, hitrost, igra moderen rokomet. Glavne nosilke igre so zunanje igralke, reprezentantke Jenny Alm, Elin Karlsson, Jasmina Roberts in Ida Oden, potem imajo še dobri krožni napadalki, levi krili Louise Sand in Edijano Dafe, desni krili Hanno Fogelström in Jenny Wikensten, tu je še dobra vratarka … Nevarne so z vseh položajev, vendar so kakovost in izkušnje na naši strani,” pa je o nasprotniku povedal trener Tone Tiselj.
V novi sezoni je ekipa Krima tudi dodobra prenovljena. Poslovile so se Ljudmila Bodnjeva, Marina Vergeljuk in Susann Müller, vrste pa so okrepile: Miša Marinček in Talida Tolnai, ki sta vratarki ter desnokrilna rokometašica Neli Irman, desna zunanja Patricia Vizitiu, krožna napadalka Oana Manea in organizatorka igre Andjela Bulatovič.
Srečanje med Krim Mercatorjem in Sävenhofom, si lahko v neposrednem prenosu ogledate ob 20.30 uri, na programu Sport Klub 1.
Liga prvakinj, 1. krog

Skupina C
Krim Mercator – Sävenhof
Metz – Leipzig

Author: Matija Kosmač; Foto: FB/Krim Mercator