Krimovke v nedeljo pri ranjeni živali

Ljubljana – Rokometašice Krim Mercatorja v nedeljo čaka tretja preizkušnja v Ligi prvakov. Ljubljančanke se bodo ob 19.00 pomeril s francoskim Metzem – neposredni prenos srečanja v živo na SK 1!

Krimovke so odlično krenile v letošnjo sezono. Najprej je na uvodu Lige prvakinj v Stožicah pokleknil švedski Sävehof, nato na gostovanju še nemški Leipzig. Metz na drugi strani po dveh krogih še nima točke, a strateg Tone Tiselj opozarja, da to ne sme zavesti njegovih izbrank. “V sezono smo resda štartali dobro, in če na prvi tekmi z igro še nisem bil zadovoljen, smo na drugi tekmi v Leipzigu že precej boljše igrali v obrambi. Zdaj nas čaka drugo gostovanje zapored, odpravljamo se v Metz, kjer imajo zelo ambiciozno ekipo. V uvodnih dveh krogih je dvakrat nesrečno izgubila, tako da je ranjena, kot vemo, pa je ranjena žival najnevarnejša,” je pred odhodom v Francijo na novinarski konferenci dejal Tiselj.

Izkušeni strateg je v nadaljevanju opozoril predvsem na Rusinjo Jekaterino Andrjušino, ki naj bi se v nedeljo vrnila v moštvo Metza. “Mi moramo iti v tekmo zbrano, in ne kot favorit proti ekipi, ki je še brez točk. Metz je žal začel sezono slabše, kot so pričakovali, a od točk jih je delilo le zelo malo časa. Moramo se ustrezno pripraviti, se držati taktičnega načrta, se boriti in igrati kakovostno v obrambi, s čimer bi zaustavili njihove najnevarnejše igralke,” dodaja Tiselj.

Nekdanji slovenski selektor dobro ve, iz katere strani Krimovkam preti največja nevarnost: “Metz lahko zlasti v napadu ponudi zelo raznovrstno igro. Ima tri, štiri zelo visoke igralke, dobre strelke z razdalje Anastasijo Pidpalovo, Laro Gonzalez, Andrjušino in Liso Prudhomme, lahko pa igra tudi z nižjo postavo, kot so Kristina Liščević, Grace Zaadi in Svetlana Ognjenović. Ima dve zelo dobri krožni napadalki, visoko Yvette Broch in nizko Nino Kanto, igrajo tudi zelo hitro, veliko je protinapadov. Raven našega branjenja in vračanja v obrambo mora biti vsaj takšna kot v Leipzigu.

Da jih čaka vse prej kot lahka naloga, se zavedajo tudi igralke. Barbara Lazović je prepričan, da se ključ do tretje zaporedne zmage skriva v agresivni obrambi: “Zavedamo se, da nas čaka težko gostovanje, mogoče še težje kot v Nemčiji, saj Metz do zdaj še ni osvojil točke in bodo naredili vse, da pridejo do prvega para. Treba se bo dobro taktično pripraviti na tekmo, do nedelje pa imamo še več kot dovolj časa.

Obračun Krima in Metza si v nedeljo od 19.00 naprej oglejte ekskluzivno na SK 1.

Liga prvakinj, 3. krog, skupina C:

Nedelja, ob 19.00 v živo na SK 1:

Metz – Krim Mercator

Leipzig – Sävehof

Lestvica:

1. Krim Mercator 4 točke
2. Leipzig 2
3. Sävehof 2
4. Metz 0

Author: Ž. Š., Foto: Krim Mercator/Facebook